Fesztivál

2024.01.05. 13:10

Böllér és Pálinka Fesztivál lesz Esztergomban

Amióta tavaly május 1-jén megnyílt az Esztergomi Piac az azt működtető cég tulajdonképpen szinte minden hétvégére valamilyen tematikus programmal tűzdeli meg az amúgy is népszerű belvárosi intézményt. A Simor János utcai vásártérben január hónapban többféle esemény lesz, köztük Böllér és Pálinka Fesztivál is.

Pöltl Zoltán

A Böllér és Pálinka Fesztivál kiemelt januári eseménye lesz az Esztergomi Piacnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

Ha hónap második vasárnapja, akkor régiségvásár, ezt nagyon sokan tudják már Esztergomban és környékén. A városi piacon, illetve annak környékén a sétáló utcában január 14-én vasárnap már reggel 7 órától várják a régiségek iránt érdeklődőket. 

A 14 óráig tartó eseményen nemcsak hagyományos régiségek, képzőművészeti tárgyak, reprók, lakberendezési és használati tárgyak, de különféle hanghordozók, tehát bakelit lemezek, CD-k, könyvek is várják a kiváncsiakat. Magyarságtudatunk egyik dimenziója a sajátságos magyar ételkínálat és italválaszték spektrumában is megnyilvánul, de január 20-án, szombaton, 7-től este 6-ig az első esztergomi Böllér és Pálinka Fesztiválon mindez testközelből élhető át az Esztergomi Piacon. 

A létesítmény facebookos oldalán így írnak erről a rendezvényről: „Merüljünk el a gazdag ízekben és az ünnepi hangulatban! Kóstoljuk meg a különböző vendéglátóhelyek által szakszerűen elkészített, ínycsiklandó disznóhúsételeket! A pikáns kolbásztól a zamatos sültig, minden ízlést kielégítő ételek között válogathatunk.” A régiségvásárhoz némileg hasonlító Piac & Kipakoló Esztergom elnevezésű rendezvénnyel január 27-án, szombaton, reggel 7-től 13 óráig találkozhatnak az érdeklődők, akik ezúttal használt, de még jó állapotú tárgyak vásárán válogathatnak a „civil kereskedők” portékái között. 

Az eseményről szóló összefoglaló szerint ekkor emléktárgyakat, műszaki cikkeket, textíliákat, dekorációkat, könyveket, gyermekjátékokat és sok más használt terméket vásárolhatunk. Az Esztergomi Piac mindhárom rendezvényről külön facebookos eseményt hozott létre a közösségi oldalon, ahol további részleteket lehet olvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában