Tájékoztató

2024.01.27. 20:46

Befogják Lábatlanon a kóbor kutyákat

A kóbor kutyák hatékonyabb befogása érdekében egy ipari kutyafogó csapdát szerzett be a lábatlani önkormányzat, az eszköz a nagyobb testű ebek befogását is lehetővé teszi – olvasható a városvezetés tájékoztatója a LábatlaNEWS nevű Facebook csoportban.

Walczer Patrik

Az önkormányzat a bejegyzésében azt írja, hogy az elmúlt időszakban több kóbor kutya miatti jelzést is kaptak, ennek kapcsán azt kérik a lakosságtól, hogy hasonló jellegű probléma esetén hivatalos úton tegyenek bejelentést. Erre személyesen az önkormányzatnál, vagy elektronikus úton a [email protected] e-mail címre küldött levéllel van lehetőség.

Az új csapda kapcsán bíznak abban, hogy megkönnyíti majd a befogást, az ezzel kapcsolatos kihelyezési, használati és egyéb szabályok a beszerzést követően fogják kialakítani. Ismertették továbbá azt is, hogy az esztergomi Bogáncs Kutya-és Kisállatotthon Alapítvánnyal korábban kötött szerződés értelmében minden esetben ők szállítják el az állatokat és intézik befogásukat. Az önkormányzat pedig minden hivatalos bejelentést kivizsgál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában