Gyermekgyógyász

2024.01.11. 18:06

50 éve gyógyítja a gyerekeket dr. Czelecz Zsuzsanna, a tatabányai kórház aranyszívű főorvosa

dr. Czelecz Zsuzsanna az utóbbi 10 évben már nyugdíjasként kezeli kis betegeit a Szent Borbála kórházban.

Goletz-DeáK Viktória

Dr. Czelecz Zsuzsanna fél évszázada végzi odaadó munkáját

Forrás: Szent Borbála Kórház/Facebook

A Szent Borbála Kórház közösségi oldalán számoltak be róla, hogy dr. Czelecz Zsuzsanna főorvos immáron 50 éve gyógyítja kis betegeit a tatabányai intézményben. Mint írták, a gyermekgyógyász a Szent Borbála Kórházban kezdte a pályafutását, ahol 2014-es nyugdíjazása után is folytatta újító munkáját.

Dr. Czelecz Zsuzsanna a közel 50 év alatt nemcsak végig kísérte az osztály növekedését, de jelenlétével hozzájárult az intézmény fejlődéséhez, ahol szemléletváltással forradalmasította a betegellátást. Korszerű osztályszerkezettel biztosította szülőknek az anyaszállásokat, vezetése alatt a elnyerték a „Családbarát Kórházi Osztály” címet is. A főorvos asszony fáradhatatlanul dogozott a kórház európai uniós projektében a perinatális intenzív centrum felújításán, annak érdekében, hogy a koraszülöttek a lehető legmagasabb szintű ellátást kapják a Szent Borbála kórházban. 

Fiatal orvosként a kardiológia került érdeklődése középpontjába, az 1980-as években megvalósította Tatabányán a szívbeteg gyermekek korszerű kivizsgálását, beleértve az ultrahangos és terheléses vizsgálatokat is, megszervezte, és azóta is vezeti a gyermekkardiológiai szakambulanciát. Megyei gyermekkardiológus főorvosként bekapcsolódott az országos szakmai körökbe is, aktívan részt vesz a gyermekkardiológusok tudományos munkájában. 

Tatabánya gyermekeiért végzett tevékenységét a város 2015-ben Szabó Ignác-díjjal jutalmazta. Ötven éves jubilálása alkalmából a kórház vezetése megköszönte vezetői helytállását, a Főorvos asszony 2024 januárjától az osztályvezetői stafétabotot dr. Bereczky Leának adta át. Dr. Czelecz Zsuzsanna elhivatottságával sok fiatal kollégájának mutat példát a jövőben is, segítőkész hozzáállásával a kardiológiai szakambulancián továbbra találkozhatnak vele kis betegei és a szülők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában