Tanulj cirkuszt!

2023.12.05. 11:05

Zsonglőrködhetnek is a tarjáni iskolások

Decemberben a cirkusz varázslatos világába kaphatnak bepillantást a tarjáni iskolások.

Kemma.hu

A Fővárosi Nagycirkusz oktatója különböző egymásra épülő cirkuszi alaptechnikákkal ismerteti meg a diákokat

Forrás: Beküldött

Fotó: Dr. Fulajtar Pal

A Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskola, a helyi önkormányzat és a Fővárosi Nagycirkusz együttműködésében december 4-étől harmic felsős diák vehet részt a helyi sportcsarnokban cirkuszi készségfejlesztő oktatáson, melynek segítségével három alkalommal próbálhatják ki magukat a zsonglőrködés területén. 

A tanulók a „Tanulj ciruszt!” program keretében a Fővárosi Nagycirkusz egy oktatójának segítségével különböző egymásra épülő cirkuszi alaptechnikákkal, mozgásformákkal és a cirkuszművészet különleges eszköztárával ismerkedhetnek meg.  A részvevők a kellékeken keresztül az artistaművészet fejlesztő hatásait sajátíthatják el. A zsonglőrködésen túl kipróbálhatják a tányérforgatást, gólyalábazást, kötéljárást, egykerekű biciklizést is. A gyakorlatok nagymértékben erősítik a kognitív képességeiket, és segítik a diákokat koncentrációjának és mozgáskoordinációjának fejlesztését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában