Fejlesztés

2023.12.04. 11:41

Záportározót alakítanak ki Bajóton

A Komárom-Esztergom vármegyei Bajóton hat hektár nagyságú záportározót alakítanak ki, a beruházásra 203 millió forintos uniós támogatást fordítanak - közölte a vármegyei önkormányzat projektmenedzsere pénteken az MTI-vel.

Kemma.hu

Németh-Berencsi Mónika tájékoztatása szerint a települést az elmúlt tíz évben többször is súlyos árvízkárok érték, a falut kettészelő Bajóti-patak áradása miatt. A patakon átívelő hidak nyílása sem elég széles, így a felakadó hordalékokon a víz visszaduzzadt, és kiöntött.

A veszélyeztetett területen mintegy 200 lakóingatlan, önkormányzati intézmények, gazdasági létesítmények, sportpálya és játszótér található. A levonuló csapadékvíz egy részének visszatartására a Bajnai és Tokodi út közötti réten közel hat hektár felületű záportározót alakítanak ki. A munkálatok tíz hektárt érintenek, a létesítmény megvalósításához magántulajdonú mezőgazdasági területek kisajátítására vagy a tulajdonosokkal való megállapodásra is szükség lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában