Kemma.hu videó

2023.12.25. 07:10

Videón és fotókon Kesztölc karácsonya: zeneszóval aranyozták be az ünnepi készülődését

Szívhez szóló dallamok szálltak az égbe, zeneszó töltötte meg december 23-án, szombaton kora este Kesztölc utcáit. A Szász Duó Zenekar és Családja a sűrű hóesés közepette kisteherautóval járta végig a települést, az egyes porták előtt kedves szóval és egy korty itallal is fogadták az érdeklődőket.

Walczer Patrik

Advent negyedik vasárnapja idén pont Szentestére esett, emiatt az utolsó hétvégére sok helyen már nem szerveztek programokat. Szász Huba, a zenekar tagja elmondta, hogy az utolsó, vagyis a december 17-i kesztölci adventi vásáron fogalmazódott meg benne, hogy valamit még érdemel a falu. Úgy szerettek volna élményt nyújtani a helyieknek, hogy az ne kerüljön nekik semmibe, ne vegyék el senkinek a szabadidejét, de mégis egy szép emlékkel kívántak kedveskedni a kesztölcieknek. Lényegében ez motiválta őket abban, hogy ötletükkel hagyományt teremtsenek, a kezdeményezést pedig szinte teljes titokban, saját költségükből valósították meg.

Szombat este Kesztölc Klastrompuszta felőli végétől indultak útnak a saját kocsijukkal, majd a Szabadság tér, Szent István utca, Csévi utca, Petőfi utca, Esztergomi út, Malom utca, Tavasz utca, Bányász utca, Akácos utca, Major utca és Bánk bán utca útvonalon haladtak végig, mígnem több órányi zenélést követően hazaértek.

– Szokásos karácsonyi dalokat játszottunk, így a Mennyből az angyal, a Kiskarácsony, nagykarácsony, valamint A kis Jézus megszületett című dal is elhangzott, de a Csendes éjjel, illetve a Jingle Bells-szel is megleptük a helyieket. Sokaknak okoztunk örömet, ami jó érzéssel töltött el minket – árulta el Szász Huba.

Rengetegen fogadták a zenészeket az utcákon, sokan jelezték nekik, hogy jövőre szintén várják majd őket. Akik közelebb mentek a kocsihoz, azokat szaloncukorral és némi itallal is megkínálták. Szász Huba hozzátette: hasonló kezdeményezésre még nem volt példa a településen és bízik benne, hogy a lakosság örömére jövőre és az azt követő években is zeneszóval aranyozhatják be az adventi időszakot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában