Beruházás

2023.12.15. 06:28

Tágas, új bölcsőde nyílik Vértesszőlős külterületén

Gyönyörű és tágas bölcsődével gazdagodik Vértesszőlős. A település külterületén, a Baromállás dűlőben létesült az új, 28 férőhelyes intézmény - írja a mimegyenk.hu.

Kemma.hu

Bejáráson vettek részt a szakenberek és a vármegyei önkormányzat képviselője mellett Bencsik János (előtérben). Jobbra a település polgármestere, Nagy Csaba

Forrás: Beküldött

A projekt zárásának apropóján tekintették meg a kész és berendezett épületet, amely a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) elnyert 519 millió forintból épült.

A bejáráson részt vett Borsó Tibor, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Bencsik János országgyűlési képviselő és Nagy Csaba polgármester. A kivitelező képviselőin kívül megtekintették a bölcsődét a Vértesszőlősi Samufalvi Óvoda és Bölcsőde munkatársai is, amelynek telephelyeként nyit majd meg a gyermekóvó. Utóbbira, vagyis a nyitásra február elejéig kell várni, amikor is várhatóan már gyermekzsivaj tölti be a helyiségeket.

– A projektet ebben a hónapban lezárjuk és hamarosan megkapjuk a működési engedélyt is – mondta el Nagy Csaba polgármester.

Az aszfaltozott úton Tatabánya-Kertváros felől megközelíthető Baromállás dűlőben eddig nem volt bölcsődei szolgáltatás, pedig az itt élő lakosság részéről egyre nagyobb rá az igény.

Az épülethez tartozik egy játszóudvar és terasz, amely részben fedett, ezáltal az időjárástól függetleníthetők az udvari foglalkozások.

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a pályázat teljes költségvetése közel 553 millió forint volt.

A vármegyei önkormányzat által koordinált TOP év végén záruló időszakában 30 bölcsődefejlesztés történt vármegyénkben közel ötmilliárd forint értékben. Óvodafejlesztés 23 helyszínen volt, összesen 2,4 milliárd forint összegben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában