Összefogás

2023.12.06. 06:33

Sárisápi önkéntes tűzoltók helyezték el a gólyafészket Leányváron

Példás összefogás keretében, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) csapatának közreműködésével lelhet igazi otthonra az a gólya, mely több éve Leányvár határában, a piliscsévi elágazás melletti réten éli életét.

Walczer Patrik

Daruval helyezték fel a fészket

Forrás: Beküldött

Fotó: Beküldött

Szabó Imre, az említett egyesület parancsnoka elmondta, hogy a közelmúltban lakossági megkeresést kaptak Leányvárról, a tőlük segítséget kérő magánszemélyektől megtudták, hogy a madár évek óta itt telel.

– Bár korábban elhelyeztek a réten álló oszlopra egy keretet, de a gólya nem akart rá felszállni. A helyiek ráadásul féltik a madarat, hiszen a földön tartózkodva éjjel bármi megtámadhatja. Abban kérték a segítségünket, hogy helyezzük el az oszlop tetejére az általuk elkészített fészket, melyet csapatunk tagjai a napokban az emelőkosaras utánfutónk segítségével emeltek magasba és rögzítettek a helyére – mondta Szabó Imre.

Egyébként a sárisápi tűzoltók nem először próbálnak segíteni gólyákon. Korábban a saját parancsnokságuk területén készítettek és helyeztek el fészket a településen élő madarak számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában