Rendezvény

2023.12.20. 07:00

Népek Karácsonya és vármegyei Nemzetiségek Napja volt Tatán

A vármegyei önkormányzat támogatásával a tatai Esterházy Pezsgőgyárban tartották meg a hatodik Népek Karácsonyát.

Kemma.hu

Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a vármegyei önkormányzat támogatta a hatodik Népek Karácsonya című rendezvényt, mely ebben az évben kibővült a vármegyei Nemzetiségek Napjával. Sőt még egy filmajándékot is vitt Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke. 

A tatai Esterházy Pezsgőgyár adott helyszínt a programnak. A jelenlévőket Popovics György és Bencsik János országgyűlési képviselő köszöntötte. A vármegyei közgyűlés elnöke két oklevelet adott Waldmanné Baudentisztl Évának, a Megyei Németek Önkormányzata elnökének abból az alkalomból, hogy javaslatára a vármegyei értéktárba került a Schwabenwein” Komárom-Esztergom vármegyei német nemzetiségi borverseny, valamint a Kulturfest - Német nemzetiségi kulturális fesztivál. Ezután a közönség megtekinthette a megyei identitás program keretében készült Országépítők című kisfilmet, amely a vármegyei szlovák és német nemzetiségek történelmébe és hagyományőrző munkájába ad betekintést. 

Az est nagy részében nemzetiségi kulturális csoportok, dalkörök karácsonyra hangoló műsorát élvezhette a közönség. Zárásul együtt énekelték el a Stille Nacht-ot, mindenki olyan nyelven, amelyen ismerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában