Minitúra

2023.12.03. 12:00

Német nemzetiségi tanösvényt avattak Nyergesen

Nagyjából egy kilométeren belül vár mindenkit hat tábla grafikával, kétnyelvű felirattal az új tanösvény Nyergesújfalun.

Kemma.hu

Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnöke is részt vett a városi német nemzetiségi tanösvény elkészülte alkalmából rendezett szombati találkozón a Kernstok-villában. Mint elhangzott, a tanösvény olyan túraútvonal, amelyen állomáshelyeken táblák segítenek megismerni természeti értékeket, kulturális örökségeket. Az új tanösvény végigjárásához nincs szükség nagy fizikai állóképességre. 

A javasolt starthely a Kernstok-villa, itt egy szelfit lehet készíteni, korabeli esküvői családi képen válhat szereplővé bárki. Az öreg köztemető főbejáratához közeli táblán a kisipartól a nagyiparig, a kőfaragók mesterségéről olvashatunk. Aki kíváncsi a nagyi konyhájában zajlott történetekről, az a Nyergesi János Emlékház és Tájház előtt kalandozhat a múltban. A közeli Nyergesi János téren a Kullér kontra postakocsi című tábla kínál izgalmakat a nap 24 órájában.

A találkozó részvevői végigsétáltak volna a tanösvényen, de az időjárás közbeszólt. A német nemzetiségi dalkör, a helyi középiskola, illetve általános iskola diákjainak szabadtérre tervezett műsora így sem maradt el. A Napsugár Óvoda apróságainak táncát megörökítik, amikor a héten film készül a tanösvényről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában