Testületi

2023.12.18. 10:22

Nem pályázott, mégis nyert az oroszlányi mentőállomás

Idei utolsó munkaterv szerinti ülésüket tartották meg az oroszlányi képviselők. Az ülésen 200 ezer forintos jutalmat vehetett át Nagy Attila mentőállomás vezető, jóváhagyták a jövő évi egészségügyi programot, végül a hóeltakarítási munkálatok komoly vitát eredményeztek.

Kemma.hu

Mielőtt elkezdődött volna a tanácskozás, egy perces néma tisztelettel adóztak a képviselők a napokban elhunyt vezetőnek, Takács Tímeának. A Kölcsey igazgatóját saját halottjának tekinti a város.

Ezután a logopályázat díjkiosztója következett. A felhívásra 13 pályamunka érkezett, az első helyezett az Oroszlányi Közösségépítők jeligével ellátott pályamunka lett. Ők a mentőállomás részére ajánlották fel 200 ezer forintos nyereményüket. Az ülésen Nagy Attila, a mentősök vezetője vett át a pénzdíjat.

Egyhangúan elfogadták a két ülés közötti időszak beszámolóját, a Kölcsey jövő évi munkatervét, az önkormányzati bérlakás felújítását (Dózsa György utca 2. 2/12.) és város óvodáinak alapító okirat -módosítását. Jóváhagyták Oroszlány 2024. évi egészségügyi programját, valamint az 500 milliós kölcsönszerződés módosítását.

Támogatták a „Szociális célú város-rehabilitáció” pályázati eredmények beszámolóját, a Felső-telepi Iparterület fejlesztését és a városban élő 65 év feletti lakosság szolgáltatási igényeinek felmérését.  és elfogadták a Képviselő-testület 2024. évi munkatervét.

Az ülés végén a kérdés, interpelláció napirend komoly vitát eredményezett. Az elmúlt napok hóeltakarítási munkálatairól oszlottak meg a vélemények. Több képviselő kritikával élt az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. munkavégzésével kapcsolatosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában