Rombolt a szél

2023.12.22. 07:44

Nem bírta a szelet, felborult az esztergomi Széchenyi téren álló karácsonyfa

Felborította az erős szél csütörtökről péntekre virradóra az esztergomi Széchenyi téren álló karácsonyfát, információink szerint több dísz is tönkre ment. Az Esztergom Facebook csoportban többen is azt írják, hogy hajnalban az erős széllökésekre keltek fel.

Kemma.hu

Több dísz is tönkre ment a felborult fán

Forrás: Beküldött

Az idei adventi időszak időjárás szempontjából is bőven tartogatott meglepetéseket. Az első napokban kiadós mennyiségű hó hullott, majd jött az olvadás, aztán félhavi eső esett. Most pedig a legszentebb ünnephez közeledve szomorú esemény történt Esztergomban.

Az időjárás előrejelzés bejött, hiszen nem bírt a megerősödő északnyugati széllel és feldőlt az esztergomi Széchenyi téren álló karácsonyfa. A Köpönyeg.hu széltérképe szerint hajnalban Esztergomban 40 kilométer/órás széllökéseket is lehetett tapasztalni. A helyiek az Esztergom nevű Facebook-csoportban többen azt írták, hogy hajnalban éppen az erős széllökésekre ébredtek fel. A bejegyzéshez hozzátették: szerencse, hogy nem akkor történt az eset, mikor éppen tömegek tartózkodtak a város főterén.

Információik szerint a lepotyogott díszeket összeszedték. Jelenleg daruskocsi segítségével próbálják visszaállítani a fát. 

Megrongálta Esztergom karácsonyfáját az erős szél
Forrás: Beküldött

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában