Árvíz

2023.12.28. 15:28

Megmentették az esztergomi sportcsarnokot az árvíztől +videó

Megvédtük a sportcsarnokot! - adta hírül közösségi oldalán Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere. A december 28-án közzétett videóposztban a polgármester a városi sportcsarnoknál lévő homokzsákok mellett állva megköszönte a védekezésben résztvevők munkáját.

Kemma.hu

Hernádi Ádám az említett videóban, amely a Suzuki Aréna előtt készült, elmondta, hogy 608 centiméternél tetőzött a Duna Esztergomnál. A polgármester hozzátette: ilyen még soha nem volt, hogy hat méter fölötti dunai vízállásnál ne ment volna be az árvíz a városi sportcsarnokba, mely siker köszönhető a védekezésnek. A város első embere elmondta azt is, hogy végigellenőrizték a csarnokot és mindenhol száraz volt, ugyanakkor a szomszédságában lévő szabadtéri pump track és görpályát egy hétre le kell zárni, mert az oda beáramlott víz feláztatta a talajt, s így nagyon iszapos, mocsaras lett. A videó végén Hernádi Ádám mindenkinek megköszönte az árvízi védekezésben végzett munkáját, így a vízügyi szakembereknek, a katasztrófavédelem szakembereinek és mindenki másnak, aki segítette a védekezést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában