Tartós káosz

2023.12.11. 17:48

Megkérdeztük, miért nem működnek még mindig a dózsakerti jelzőlámpák

A város december 7-én adott ki tájékoztatást az akkor már csaknem egy hete nem működő jelzőlámpákkal kapcsolatban. Akkor azt írták, hogy Erdész utca – Dózsa György út kereszteződésében, valamint a Kórház melletti gyalogátkelőhelynél található forgalomirányító jelzőlámpa áramellátási hiba miatt nem üzemel.

Kemma.hu

November 30. óta nem működnek a jelzőlámpák Tatabányán, az Erdész utca – Dózsa György út kereszteződésében, és a Kórház melletti gyalogátkelőhelynél. Egybeesés lehet, hogy – mint az a város közösségi oldalán olvasható – a közelben létesített új lámpás kereszteződés jelzőlámpáit november 29-én üzembe állították.

A város december 7-én adott ki tájékoztatást a nem működő jelzőlámpákkal kapcsolatban. Mint írták, áramkimaradás okozza a problémát, és az E.ON Zrt. megvizsgálta a hibát, és kiderült, hogy azt egy zárlatos földkábel okozza.

Az áramellátás biztosításához új mérőhely kialakítása, valamint új földkábel lefektetése szükséges, amelynek műszaki felülvizsgálata folyamatban van. A Polgármesteri Hivatal és az E.ON munkatársai folyamatos egyeztetés mellett dolgoznak a hiba mielőbbi elhárításán

– írták.

A Kemma.hu december 11-én újra rákérdezett a 10 napja fennálló problémára. a hetek óta nem működő dózsakerti közlekedési lámpákkal kapcsolatban, mivel a helyszíneken, különösen a dózsakerti felüljáró-híd lábánál rendszeresek a balesetveszélyes közlekedési helyzetek. Szerettük volna megtudni, mikorra várható a probléma megoldása.

Kérdéseinkre a polgármesteri hivatal az alábbiakat közölte: 

A Polgármesteri Hivatal munkatársai és az E.ON szakemberei folyamatosan egyeztetnek a probléma mielőbbi megoldása érdekében. Folyamatosan dolgozunk a hiba megszüntetésén.

A hivatal ígéretet tett arra, hogy amint új hírekkel tudnak szolgálni, tájékoztatást adnak majd.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában