Szívmelengető

2023.12.11. 19:55

Megható fotók: a tatai katonák sütöttek mézeskalácsot a Heim Pál kórház beteg gyerkőceinek

Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár egy kis örömet és édességet csempészett a lurkók napjába december 8-án, pénteken.

Kemma.hu

Igazán nemes és szívmelengető akciót hajtottak végre a katonák, ugyanis a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet kis betegeinek sütöttek és vittek mézeskalácsokat, számolt be róla honlapján a Magyar Honvédség.

Mint írták, nagy volt a sürgés-forgás a páncélosdandár üzemi konyháján. A napi menü elkészítése mellett nagy mézeskalács-készítésre és díszítésre is vállalkoztak. Az 500 darab finomság elkészítése nem kevés időt vett igénybe, de annál nagyobb szívvel és gondossággal készítették a katonák. Hozzátették, hogy a tatai mézeskalács ízében semmiben nem tért el a jól megszokott recepttől, csupán a katonai témájú minták utaltak arra, hogy honvédek készítették.

– Négyen, összesen hat órát dolgoztunk a süteményeken, így tudtuk időben befejezni a sütést és a díszítést – nyilatkozta Károlyi Balázs főtörzsőrmester, a tatai alakulat étkezdevezetője. A tatai katonák részéről nem ez volt az első alkalom, hogy gyerekeket ajándékoztak meg, ugyanis Mikulás napján egy helyi óvoda aprótalpúinak készítettek ajándékcsomagokat.

Az elkészült süteménycsomagokat aztán Kiss Ferenc ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár törzsfőnöke, Kresz Fruzsina főhadnagy, a dandár kommunikációs tisztje, valamint az MH Sportszázad állományából Bereczki Richárd szakaszvezető és Balogh Mátyás szakaszvezető adták át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet.

– Örömmel csatlakoztunk az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz, hogy a mai napon szétosszuk az általuk készített, valamint a saját, az alakulatunk címerével díszített süteményeket. Már régóta együttműködünk a kórházzal, ugyanis nemrégiben a Szív Bajnokai Alapítvánnyal közösen osztottunk plüssmackókat, és a héten részt vettünk a jótékonysági Mikulás-futáson – mondta Kiss Ferenc ezredes.

A szívmelengető akció során kiosztott süteményekből nem csak a kis betegeknek és szüleiknek jutott. A honvédség ezzel a gesztussal köszönte meg a nővérek, ápolónők és orvosok egész éves, fáradhatatlan munkáját, amelyet az ünnepek alatt is töretlenül végeznek majd. A kórház kommunikációs vezetője, Mogyorósi Zsuzsanna elmondta, hogy nagyon örültek a katonák látogatásának, akik más alkalmakkor, például gyereknapon is szoktak hozzájuk érkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában