Összefogtak

2023.12.03. 07:00

Leégett a család háza: az aranyszívű dömösiek megmutatták, senkit nem hagynak magára

Ismét megmutatkozott a helyiek összetartó ereje, az önzetlenül segítséget nyújtó lakosok példás összefogás keretében sikeresen megóvták a további állagromlástól és az időjárástól azt a Duna utcai ingatlant, melynek tetőszerkezete még előző hét vasárnap égett le.

Walczer Patrik

Példás összefogás Dömösön

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a száz négyzetméteres épület égő tetőszerkezetét a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett esztergomi, szentendrei és békásmegyeri hivatásos tűzoltók öt vízsugárral oltották el. 

Herman Jenőné polgármester tájékoztatást tett közzé az eset kapcsán, melyben ismertette, hogy több helyiségben a födém beomlott, az ingatlan pedig lakhatatlanná vált. Egyúttal azt is írta, hogy Érsek László szervezésében a további állagromlás megakadályozása várják azok jelentkezését, akik tudnának segíteni az elégett szarufák letisztításában és a még megmaradt födémszervezet megóvásában.

A Dömös Infó nevű Facebook-oldal közölte, hogy a munkára jelentkező férfiak még a csapadékos idő előtt elvégezték a feladatokat. Az érintett család egyik tagja pedig szintén a közösségi oldalon köszönte meg az összefogást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában