Katonák

2023.12.19. 07:31

Látványos fotók: olaszokkal közös NATO gyakorlatot tartottak a tatai tüzérek

Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály optikai megfigyelői a tűzkérést, valamint a tűzmegfigyelést gyakorolták.

Kemma.hu

Forrás: honvedelem.hu

A honvedelem.hu számolt be arról, hogy éleslövészettel egybekötött harcászati foglalkozást hajtott végre a NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport (Forward Land Force Battlegroup – FLF BG HUN) a nullponti, az újmajori, illetve a Kőrös-hegyi lőterén. Bár az olasz kontingens összes technikai eszközére szükség volt a feladatvégrehajtás során, a tüzérség FH-70 155 milliméteres vontatott tarackjainak és TR-F1 120 milliméteres aknavetőinek kiemelt szerep jutott.

 Utóbbiakat úgynevezett légi kijuttatással (Sling Load Training) egy magyar Mi-17-es helikopterrel szállították a Kőrös-hegyi lőtérre a foglalkozás harmadnapján. A végrehajtásban részt vettek az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály optikai megfigyelői is, akik a tűzkérést, valamint a tűzmegfigyelést gyakorolták különböző célokra. A feladatok során az olasz lövészszázad éjszakai éleslövészettel egybekötött műszaki akadályon való áthaladást hajtott végre (SOSRA Training), tűztámogatás mellett, továbbá Spike páncéltörő rakétákat is indítottak. 

Mindeközben a horvát kontingens különleges műveleti csoportja, valamint a katonai rendész és tűzszerész szakasz szituációs lövészeten vett részt az újmajori lőtéren, az olasz műszaki szakasz pedig egy robbantási foglalkozás keretében a földrobbantás mellett eszközök megsemmisítését is gyakorolta.

A feladatok végrehajtását az FLF törzs tűztámogató részlege koordinálta és fogta össze. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában