Süssünk, süssünk valamit...

2023.12.04. 09:04

Lájkokra vadásznak a környei mézeskalácskészítők

Tizenhat nevező csodaszép mézeskalács figuráiból nyílt kiállítás a környei Művelődési Házban. A német nemzetiségi önkormányzattal és a Vöröskereszt Környei Alapszervezetével együtt szervezett „Süssünk, süssünk... mézeskalácsot” című felhívására elkészített kompozíciókra személyesen, illetve a település művelődési házának közösségi oldalán lehet szavazni.

Kemma.hu

A képen látható gyönyörű édes-mézes alkotás nemlicitálható

Forrás: Facebook/Környei Művelődési Ház

A lájkokat december 8-án 12 óráig várják a szervezők. Kérik, hogy azok, akik szavazni szeretnének, ne a bejegyzést, hanem az alkotásokról készült fotót lájkolják. Természetesen ezek a csodaszép remekművek élőben is megtekinthetők a művelődési házban, s személyesen is lehet szavazni, cédula az irodában kérhető szintén december 8-án 12 óráig.

Az, hogy mely alkotás nyert el több voksot, december 9-én 15 órakor derül ki, a mézeskalács kompozíciók december 20-áig tekinthetők meg. 
A mézeskalács kiállításra készített alkotások egy részére idén is lehet „licitálni”, két lelkes és kreatív gyerkőc nem szeretne megválni a remekműveiktől, öcsikéjük sírva is fakadt, amikor elhozták a kiállításra a Hógömböt és a Fordított házat. Az ő alkotásaik fotójánál jelezzük, hogy nem vásárolhatóak meg. 
Aki a többi alkotásból szeretné valamelyiket megvásárolni, az a közösségi oldalon licitálhat. A „kikiáltási ár” valamennyi mézeskalács esetében ezer forint, a licitet legalább 200 forintjával lehet növelni. A sikerrel licitálók 21-én (csütörtök) 10 és 16 óra között vehetik át az alkotásokat. A licitekből befolyt összeg a Vöröskereszt környei szervezetének kasszáját gyarapítja. 

Advent második szombatján a szervezők az eredményhirdetés mellett izgalmas, mézes karácsonyváró programra is várják a falu apróságait, fiataljait, anyukákat, apukákat, nagyszülőket. 14 órától lehet mézeskalácsot díszíteni, s természetesen haza is vihetők a Weihnachtsbäckerei során felékesített mézes finomságok. A hagyományokhoz híven a falu karácsonyfáját is ekkor, december 9-én öltöztetjük ünnepi díszbe 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában