Készülődés

2023.12.06. 12:19

Különleges adventi forgataggal lepték meg magukat a kömlődiek

Ismét összefogásról tett tanúbizonyságot Kömlőd. Miután feldíszítették a hagyományőrzők és a falu lakossága közösen a település fenyőfáját, elfoglalták helyüket a betlehemi díszek és kigyúltak az első adventi fények, megépült a polgármesteri hivatal előtti kuckó, a Fotózz-lak.

Wágner Zsanett

A községháza előtt adventi kompozíciók díszítik a teret

Forrás: Kömlőd/Facebook

A hétvégén Kömlődön is felgyúltak az adventi fények, a település apraja-nagyja a hideg ellenére is szép számmal gyűlt össze a hivatal előtt, hogy részt vegyenek immár a második éve megrendezett adventi vásáron.  A Kömlődi Hagyományőrző Egyesület tagjai Mikulás-sapkában voltak, némelyikük rénszarvasfejdíszt viselt. Az árusok süteménnyel, zsíros kenyérrel, forró teával várták a falu lakosságát. Egyes kondérokban forralt bor is készült, narancskarikákkal és szegfűszeggel. Hetek óta készültek kedves kis termékeikkel, a vásárba látogatóknak volt is miből válogatniuk. Mécsestartók, karácsonyfa- és asztaldíszek, hűtőmágnesek, bögrék és még sok más portéka volt a kínálatban. Sokan nézelődtek, de az ötletes, angyalszárnyakkal díszített virágcserepek mellett nehezen lehetett szó nélkül elmenni. 

A hidegben is szép számmal gyűltek össze, hogy részt vegyenek a második éve megrendezett adventi vásáron
A hidegben is szép számmal gyűltek össze, hogy részt vegyenek a második éve megrendezett adventi vásáron
Forrás: Kömlőd/Facebook

Bogáth István polgármester nyitóbeszédében jókívánságokat osztott meg a kömlődiekkel. Az első számú vezető mindenkinek jó szórakozást kívánt, reményekkel és meghittséggel teli adventi várakozást és nagyon kellemes ünnepeket az elkövetkezendő napokban. Ezután Kacsora-Pethő Beatrix lelkész beszélt az advent jelentéséről és az adventi időszak fontosságáról. Molnár Szabolcs vezetésével egy kedves kis családi zenekar, a Molnár–Bényi família előadásában hallhatott a közönség vidám karácsonyi zenés műsort. 

Fotózni lehet a Fotózz-lakban
Ilyen és hasonló felhívással indult útnak egy kezdeményezés a kömlődi Facebook-csoportban. Megnyílt a Fotózz-lak a polgármesteri hivatal épülete előtt. Szorgos kezek gyűjtötték a hozzávalókat, miután az ötletgazdák kitalálták, hogyan is kell karácsonyi hangulatot teremteni néhány négyzetméternyi helyen. Így adta a kompozíciót egy fenyő, egy hintaló és hintaszék, az ajándékok és a sok-sok tűlevél és az ünnepre jellemző piros és zöld színű kellék, valamint a Boldog karácsonyt! felirat. A Fotózz-lak az ünnepek végéig nyitva van. 

Újabb játék is indul Kömlődön és a Facebookon. December 24-ig minden nap kigyullad a fény egy ablakban, az ablaknyitogatóhoz a térkép a hivatalnál található. A játék menete szerint a fényes ablakokról készült képeket az erről szóló poszt alá kell feltölteni, értékes nyereményekért. A szervezők a keresők és képet feltöltők között, de a díszítők között is sorsolnak. Majd pénteken, december 8-án 17 órakor a Kömlődi Hagyományőrzők szervezésében Mikulás-műsor kezdődik. A Gézengúz Óvoda szülői munkaközössége vásárral és sok szeretettel vár mindenkit. 

A Molnár–Bényi família előadásában karácsonyi dalok szóltak
A Molnár–Bényi família előadásában karácsonyi dalok szóltak
Forrás: Kömlőd/Facebook

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában