Advent

2023.12.06. 13:46

Közösen készülődnek a dunaszentmiklósiak az ünnepekre

Dunaszentmiklóst is adventi hangulatba öltöztették már a helyiek.

Kemma.hu

Dunaszentmiklós közösségi oldalán számoltak be arról, hogy idén is nagy lelkesedéssel fogott össze a falu apraja-nagyja, hogy advent közeledtével ünnepi díszbe öltöztethessék kicsiny falujuk központját.

Mint írták: ebben az évben egy felajánlásnak köszönhetően kaptak egy szép ezüstfenyőt, amely hamarosan megtelik saját készítésű, vagy éppen otthonról hozott díszekkel, így a falu karácsonyfája lehet. Hozzátették: hogy a fenyőfa egyébként is kivágásra ítélt volt.

– Azért is örülünk ennek a felajánlásnak, mert a téren lévő egyik fenyőt - ami a jászol mellett volt - egy betegség miatt ki kellett vágni. Idén ezt már nem tudtuk pótolni, de jövő tavasszal mindenképp szeretnénk, így egy állandó fenyő lehet majd a falu karácsonyfája, amely évről évre növekedhet – írták a közösségi oldalukon. 

A másik újdonság a településen a kívánságok postaládája, amely a gyerkőcök leveleivel fog megtelni. A község és a templom védőszentjének ünnepén, december 6-án Szent Miklós Püspök ki is üríti és szeretettel teljesíti majd a gyerekek kívánságait. A jászol felállítását, berendezését és a villanyhálózat kiépítését, illetve a koszorú és egyéb díszítési munkálatokat a lelkes dunaszentmiklósiak végezték el.

– Nagyon szépen köszönjük mindazoknak akik már lassan két évtizede töretlenül vesznek részt az adventi előkészületekben. Köszönet a kisebbeknek is, hogy nagy lelkesedéssel jöttek el idén, hiszen még hosszú-hosszú évekig szeretnénk ezt a hagyományt tovább vinni, ahhoz pedig szükség van a jövő nemzedék összefogására – tették hozzá. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában