Elismerések a tehetségeknek

2023.12.03. 08:00

Kiválósági és Hősötös díjakat adott át az ÁGOTA Közösség Tatabányán

Kiválósági és Hősötös-díjakat adott át az ÁGOTA Közösség nevelőszülőknél, vagy lakásotthonban élő diákoknak a Megyeházán. Az idén harmincan részesültek az elismerésben.

Kemma.hu

30 tehetség részesült elismerésben

Forrás: Beküldött

Az ÁGOTA Közösség fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat, akik sajátos élethelyzetükből kifolyólag hátrányból indulnak, ennek ellenére valamilyen területen mégis sikeresek, és példaértékű munkát végeznek. Három évvel ezelőtt írta ki először a Kiválósági-díjat azoknak a nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő, felső tagozatos és középiskolás gyermekeknek, akik legalább 4-es tanulmányi átlaggal rendelkeznek. A fiatalabbakra is gondoltak, a Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok pályázhattak, akik a 2022-2023-as tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben összegyűjtöttek legalább 100 darab 5-ös érdemjegyet, vagy annak megfelelő, e-naplóban, ellenőrzőben rögzített tanári értékelést. 

A tavalyi 577-nél idén csaknem 300-zal több, összesen 864 sikeres pályázat érkezett be a tizenhárom vármegyéből. A Kiválósági-díjra 386 fiatal, a Hősötösre pedig 478 gyermek jelentkezett az ÁGOTA Közösség feladatátvállalási helyeiről.Komárom-Esztergom vármegyében 29 fiatal pályázott az említett lehetőségekre. Tizenkilencen Kiválósági-díjra és tízen pedig a Hősötösre. 

Az eredményes tanulóknak Kovács Anita, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója, és Kuthy-Szakács Anita szakmai vezető adták át az elismeréseket a Megyeházán, a Magyary Zoltán teremben. Az ünnepségen közreműködtek a szolgáltató gondoskodásában nevelkedő gyermekek.
– A Kiválósági- és Hősötös- díjak motiválják fiatalokat a kiemelkedő tanulmányi eredmények elérésére – mondta Kovács Anita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában