BD “láthatatlan” jótékony angyalai

2023.12.11. 11:26

Két kicsi lány fejlesztését segítik Tatabányán

A Becton Dickinson Hungary Kft. önkéntes karácsonyi angyalai idén 800.000 Ft-ot gyűjtöttek össze fejlesztésre szoruló kisgyermekek támogatására. A vállalat elkötelezett munkatársai nem csak céges keretek között állnak olyan jótékonysági kampányok mellé, amelyek támogatják a környezetünkben élő hátrányos helyzetű gyerekek lehetőségeit.

Kemma.hu

A szervezők

Forrás: Beküldött

A jótékonysági esemény immáron 5 éve kerül megrendezésre a fecskendő gyár falai között. A Karácsonyi Jótékonysági Vásár alkalmaival a cég munkatársai saját költségen készített termékeiket árusítják, hogy a befolyt összeget két fejlesztésre szoruló kisgyermek támogatására fordítsák.
A szervezők fejéből 5 évvel ezelőtt pattant ki az ötlet, - mi lenne, ha kreatív nők és férfiak összefognának és a saját maguk által készített karácsonyi díszeket, kiegészítőket, finomságokat megosztanák a munkatársakkal.  Így született meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásár ötlete. Az elmúlt években egyre csak nő a portéka választéka, ugyanis, ahogy mondani szokás „a szeretet – szeretetet szül”, egyre több dolgozó csatlakozott a kezdeményezéshez, ajánlott fel saját maga által készített terméket.

A szervezők a vásárokat minden évben a műszakos dolgozók munkarendjéhez igazítják, ezzel szélesítve a lehetőséget az adományozó kollégák számára. Mindegyik vásáron hatalmas összefogásról bizonyít a cég csapata, idén 800 000 FT-ot sikerült adományként felajánlani.

Idén ez az összeg egy oroszlányi és egy tatabányai rászoruló kislány fejlesztését támogatják Borika és Lilla történetét alább olvashatják el a kedves olvasók.

Borit 4 hónapos korában diagnosztizálták a lesúlyosabb hipotóniával. Azóta számtalan fejlesztésen esett túl több rehabilitációs intézet falai között, többek között: HRG úszáson két éven át, Yamamoto Rehabilitációs Intézet fonalbeültetéses akupunktúrás kezelésen szintén két éven keresztül, Dévény-tornára, valamint talpmasszőrhöz is járt két évig, illetve lovagol 2016 óta. Borika jelenleg a Benedek Elek Óvodába jár, javarészt autista gyerekekkel egy csoportba. Az utóbbi években rengeteget fejlődött; sokkal ügyesebb, bátrabb a tornák során. Bori nagyon kedves, barátkozós kishölgy, aki ugyan nem beszél, de hamar megtalálja az utat a jó emberek szívéhez.

Lilla életét folyamatos epilepsziás rohamok kísérik, mely a 3 éves korára kiderült, ritka genetikai eltéréssel, az STXBP1 gén módosulásával együtt járó tünet. A betegség miatt sajnos nagyon el van maradva a fejlődésben minden téren. Lilla mozgásszervi-, értelmi és érzékszervi fogyatékos, gyengénlátó; sajátos nevelési igényű (SNI), kiemelt figyelmet, különleges bánásmódot igényel. A hipotónia miatt pedig izomfejlesztésre szorul, ezért rengeteget kell vele foglalkozni. Lilla szülei el sem tudják képzelni az életünket nélküle; mindent megtesznek azért, hogy minél önállóbb, teljesebb és boldog életet élhessen. 

A szervező kollégák személyes üzenetét közvetítve: „Hálásak vagyunk, hogy egy ilyen csodálatos csapat részesei lehetünk. Minden évben rengeteg dicséretet kapunk a kollégáinktól, ami ösztönöz minket, hogy a jövőben is megrendezzük ezeket az eseményeket.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában