Segítség

2023.12.07. 06:55

Nagykéssel fogadta az állatvédőket a rédei gazda: több mint 10 kutyát találtak

Megdöbbentő történetet osztott meg közösségi oldalán a Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány.

Kemma.hu

Fotó: facebook/Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány

A Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítványhoz megkeresés érkezett a rédei önkormányzattól, miszerint az egyik háznál 22 kutyát tartanak nem túl jó körülmények között. Az ebek között vannak kölykök és felnőttek is. Az udvar és a ház is tele van szeméttel, mocsokkal, a házban élő tulajdonos pedig elé agresszív.

Az alapítvány a rédei polgármesterrel és a polgárőrökkel ellátogatott a helyszínre. Mint írják hivatalos közösségi oldalukon: kedvesen egy nagy késsel a kezében fogadta őket a házigazda. Hozzátették, addig szorongatta a kést, míg az egyik lány állatvédő el nem kezdett beszélni vele. A hölgy meggyőzte, hogy jobb neki, ha első körben a kicsiket és az anyakutyát átadja az alapítványnak.

Ahogyan a posztban tájékoztattak: A házigazda felfogta, hogy nem akarnak rosszat és ekkor már a fiúkkal is kommunikált (kés nélkül). A segítők körülbelül 10 kutyát láttak a kölykökkel együtt, a többi négylábú vélhetően a település utcáit járják. Összeszedték a kutyákat, mert még a gazdájuk elől is menekültek, majd ketté vált a csapat. 

A csoport egyik fele az anyukát az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítványhoz, míg a másik fele 4 kölyköt a vajtai Dius Cumizdája Kölyökmentő Alapítványhoz vitte. Az alapítvány tagjai a közösségi oldalon kiemelték: szuper összefogás volt ismét és ennek a sztorinak nem lesz vége amíg van ott kutya!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában