Fehérszakállú

2023.12.06. 20:09

Kalamajkát követően érkezett meg Esztergomba a Mikulás

Kitartó esőzés kísérte az idei esztergomi Mikulás-ünnepet, ami ugyanakkor mégsem szegte a gyerekek, családok kedvét, így több százan várták a pirosruhás, vattaszakállút, hogy elhozza a várva várt ajándékokat, édességeket.

Kemma.hu

A Mikulás nem okozott csalódást, az esztergomi gyerekeknek is meghozta az ajándékokat

Forrás: Facebook/Hernádi Ádám

A Mikulás segítője, a Manó megette a finomságokkal teli csomagokat, a rénszarvasok szétszéledtek, a hó elolvadt, a Mikulás pedig egész egyszerűen eltűnt. Így, ezzel a drámai helyzettel kezdődött az esztergomi december 6-ai ünnep, melyet az Esztergomi Adventi Vásáron tartottak meg. Amíg a mese szálai végül elrendeződtek, a kitartó esőben várakozó családok, több mesejelenet és zenés mese betétdala volt látható-hallható a színpadon. 

Izgulni nem kellett, Esztergom polgármestere azzal köszöntötte a gyerekeket, hogy hamarosan itt lesz a Mikulás. Így is történt, a sok kalamajka után végül megérkezett a pirosruhás, vattaszakállú, hogy sok-sok édességet osszon ki a kicsik és nagyok között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában