Megállapodás

2023.12.06. 11:00

Jelentős támogatásban részesül a Pilisi Parkerdő

Együttműködési megállapodást írt alá a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadasparkot működtető Budakeszi Vadaspark Közhasznú Nonprofit Kft. Az együttműködési megállapodás célja a Budakeszi Vadaspark szakmai munkájának, elsősorban fajvédelmi programjainak hatékony támogatása – tudatta honlapján a Pilisi Parkerdő Zrt.

Kemma.hu

A Budakeszi Vadasparkkal is megállapodtak

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Budakeszi Vadaspark egyrészt természetközeli családi élménypark, másrészt a magyar erdészeti és vadászati kultúra edukációs központja, harmadrészt a hazánkban őshonos állatfajok, köztük számos védett faj tudományos programjainak teret biztosító természetvédelmi tudományos háttérintézmény. A Pilisi Parkerdő Zrt. a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. alapítójaként, valamint a főváros és környékének 65 ezer hektáros erdőterületét fenntartható módon, a legkorszerűbb természetvédelmi módszerekkel kezelő erdőgazdálkodójaként is egyre nagyobb jelentőségűnek tartja a fajvédelem hatékony programjait.

– A Budakeszi Vadaspark jóval több, mint állatkert. A Magyarországon őshonos állatfajokat természetes élőhelyükhöz a lehető legközelebbi körülmények között bemutatja a nagyközönségnek, azonban a bemutatás mellett nemcsak célja, hanem szakmai küldetése a fajvédelem. Erre jó példa a most futó vadmacska fajmegőrző-program, de számos más program is működik a vadasparkban a magyar természeti értékek megőrzése érdekében. A Pilisi Parkerdő ennek a szakmai küldetésnek a megvalósítását támogatja – fogalmazott Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója.

A Pilisi Parkerdő és Budakeszi Vadaspark együttműködési megállapodása értelmében a Parkerdő a következő öt évre tervezetten mintegy 125 millió forintos nagyságrendű forrást biztosít a vadaspark állatvédelmi programjainak és az ezt szolgáló infrastrukturális beruházások megvalósítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában