Fesztivál

2023.12.05. 16:00

Ismét kiperdültek a táncosok a kömlődi táncfesztiválon

A hagyományoknak megfelelően a napokban immár 21. alkalommal rendezték meg a kömlődi Hegyháti Alajos Tagintézményben a Perdülj ki! táncfesztivált.

Kemma.hu

Most is nagy sikere volt a programnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. A.

Huszonegy évvel ezelőtt indult útnak a Perdülj ki! táncfesztivál Nagy Éva szervezésében és évente változatlan siker mellett tartják meg a Hegyháti Alajos tornatermében a látványos rendezvényt. Így volt ez az idén is, négy csoport és több mint ötven gyermek regisztrált a kömlődi eseményre.

Az éneket és táncot a középpontba helyező, a szokásoknak megfelelően jó hangulatban zajló rendezvényen elsőként a Dunaalmási Református Szeretetház képviseletében az Almási Legények Tánccsoport (vezetője: Olléné Makai Mónika) lépett fel Tűztánc című produkciójával.

Őket a tatai Új úti intézmény Székelyné Szőke Szilvia által vezetett Recefice Táncegyüttese követte, amely Ez kell nekem ez! című  táncát adta elő. Harmadikként a környei Kisfaludy Mihály Általános iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Széltolók Táncegyüttese (vezetője: Jakab András) lépett színpadra Szilágysági vasárnap című előadásával.

Nehezen döntött a zsűri, így mindenki nyertes lett
Az idei eseményt megtisztelte jelenlétével Gusztafik Ildikó, a Tatabányai Tankerületi Központ tanügy-igazgatási referense, valamint Számné Maurer Hajnalka, az Új Úti-székhelyintézmény igazgatója is. A háromtagú zsűri tagjai a fesztivál megálmodói, a korábbi főszervező, a Hegyháti-iskola gyógypedagógusa, Nagy Éva, az intézmény korábbi dolgozója, Juhász Rezsőné, valamint az Új úti intézmény igazgató-helyettese, Banai Éva Szidónia voltak.
Az előadásokat táncház követte, amelyet a Széltolók Táncegyüttes részéről Kelemen Petra Piroska és Jakab András vezetett. A táncház után a fellépők elfogyasztották az ünnepi tortát, miközben a zsűri meghozta döntését. Nehéz volt megállapítani a sorrendet, így mindegyik csoport emléklapot és ajándékot vehetett át.

A produkciók sorát a házigazda Hegyháti-iskola Szélrózsa Táncegyüttese (vezető: Kercsmárné Legeza Valentina, segítők: Hajagos-Tóth Vincéné, Magyar Imréné) zárta Maradj még! című darabjával.

Egyesek külön erre az alkalomra készített koreográfiával léptek színpadra, a rutinosabb versenyzők már ismert tánclépésekkel készültek. Felléptek fogyatékkal élők és értelmileg akadályozottak is. Az esemény évek óta az integráláson és a tolerancián alapszik.

– A világban most sok minden zajlik körülöttünk, de van egy mindenki számára könnyen elérhető dolog. Egy kis zene kell hozzá, és ez nem más, mint a tánc. A tánc elrepít minket csodaországba, ahol elillannak a gondok és a problémák, felszabadít, erőt és tartást ad. Kifejezhetünk vele érzelmeket, gondolatokat, vagy akár egy egész történetet elmesélhetünk a közönségnek – mondta Csík Andrea főszervező, az intézmény pedagógusa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában