Természet

2023.12.14. 17:40

Idei utolsó kezelését is megkapta a tatai nagy aggófű termőhely a vármegyei természetvédőktől

A tatai fokozottan védett nagy aggófű termőhely munkálatai idén befejeződtek. A vármegyei madárvédők célja, hogy kaszálóként működhessen a terület.

Kemma.hu

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Komárom-Esztergom megyei csoportja közösségi oldalán számolt be arról, hogy a tatai nagy aggófű termőhelyen elvégezték az évi utolsó kezelést.

Mint írták: minden évben több alkalommal hírt adnak a tatai fokozottan védett nagy aggófű termőhelyének megmentési munkálatairól és annak eredményéről, az állomány alakulásáról. 

– Ősszel, télen újabb lépcsőfokon szeretnénk túljutni. Az utolsó kaszálás elvégzésével nem ért véget a tevékenység. Rendsodrózás után kézi erővel kezdtük lehordani a szénát, mivel az annyira szennyezett, hogy felbálázni nem lehet. Nincs az a gazda, aki elvégezné. Viszont, ha sziszifuszi munkával is, de nekünk célunk, hogy újra kaszálóként működjön a terület. A legelő állat ezen a kicsi "szigeten" sajnos álomkép – írták posztjukban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában