Ünnep

2023.12.09. 09:28

Három kórus énekelt együtt

Advent első vasárnapjának előestéjén, az esti szentmisét követően kórusok előadását hallgathatták meg az érdeklődők a Jézus Szíve római katolikus templomban. A Vox Femina Nőikar, a Komáromi Katolikus Kórus és a Concordia Vegyeskar adott közös koncertet. Az Észak- és Dél-Komáromból érkező kórusokat Hoffmanné Kemenes Vera, Horváth Istvánné és Stubendek István karnagyok vezették.

Kemma.hu

– Ezt a kórustalálkozót a béke jegyében szerettük volna megszervezni, amelyben a legnagyobb támogató partnerünk dr. Molnár Attila polgármester volt – mondta el a komarom.hu-nak Hoffmanné Kemenes Vera. – Azt gondolom, csodálatos este áll mögöttünk, ahol Komárom valóban egy városként képviseltette magát a béke szellemében. 
Takács Ferenc atya, a Komáromi Római Katolikus Egyházközség plébánosa is örült a kezdeményezésnek, és nagy szeretettel ajánlotta fel a nagytemplomot helyszínül. Somfay Elemér azt vállalta, hogy orgonán kíséri az összes kórusművet. A kórusok azt tervezik, a jövőben több alkalommal is szerveznek közös koncerteket. 

Az adventi programok ezen a hétvégén is folytatódnak a városban:


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában