Vágta helyett

2023.12.31. 18:25

Fotókon a sovány malac séta: közösen búcsúztatták az óévet a dunaalmásiak a Kőpitén

A hagyományos vágta helyett idén sovány malac sétát rendeztek Dunaalmáson az áradó Duna miatt.

Kemma.hu

A vidám társaság együtt kirándult fel a Kőpitére

Forrás: beküldött

A Duna áradása miatt sajnos az idén nem tudták megtartani a vágtát Dunaalmáson. A szervezők, az Öregmalom csapata, azonban nem szerette volna, hogy a hagyományos szilveszter délelőtti közösségi élmény elmaradjon, így ezúttal egy közös sétát szerveztek a Kőpitére. A sovány malac sétán pedig szerencsére sokan részt vettek. 

Makay Tibor, a település polgármestere a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az Öregmalom csapata már 11. alkalommal szervezte meg a sovány malac vágtát, ami egy bolondos, jókedvű futóverseny, ahova 1-től 99 éves korig bárki benevezhet, a jelmezes versenyzőket pedig külön is díjazzák.

Az idén kicsit újra kellett gondolniuk a szervezőknek az eseményt. Ez azonban a hangulaton egy cseppet sem változtatott.

A közös sétán a legfiatalabb túrázó 3, míg a legidősebb 80 éves volt. A csapat együtt kirándult fel a Kőpitére, ahol őrtüzet gyújtottak és közösen, pezsgővel koccintottak az óévre.

A találkozón a polgármester, Makay Tibor mondott pár szót. Megköszönte a szervezőknek, hogy nem hagyták, hogy elmaradjon a közös élmény, illetve a résztvevőknek, hogy az óév utolsó napján a sok bejglit közösen sétálták le a kellemes időben. Végül gazdag újévet kívánt mindenkinek, illetve azt, hogy még sokáig ünnepelhessék így együtt az év végét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában