Ajándék

2023.12.19. 13:30

Esztergom ingyenes parkolást ad ajándékba az ünnepekre

Több éves hagyomány, hogy Esztergomban a decemberi ünnepek ideje előtt és alatt ingyenes a település egészén a gépjárművek részére a parkolás. Ezúttal december 20-ától január 5-jéig tart a lehetőség, ahogy azt a polgármester facebookos posztjában olvashatjuk.

Pöltl Zoltán

Több éves hagyományt folytat a város

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

Esztergom a maga mintegy 28 ezer lakosával és tízezret is meghaladó helyben tárolt gépjárművéhez tartozó pár ezer hivatalos parkolóhelyével nincs könnyű helyzetben a parkolást tekintve. Ahogy egyszer egy szakmai előadáson elhangzott: Esztergom keresztmetszete egy olyan korszakban formálódott a ma is látható alakra, amikor még a mostaninál lényegesen kevesebb gépjármű rótta útjait, közterületeit. 

Az adott és megváltoztathatatlan szűk áteresztő- és befogadóképesség komoly feladatot ró a városra, melyet az elmúlt években újabb parkolók kialakításával könnyítettek. A terhelés persze továbbra is fennáll, bár tény, hogy a Prímás-szigeteken lévő Zöldparkoló és a vasútállomásnál kialakított területek megnyitása enyhíti azt. Az ünnepek előtt és alatt még a szokásosnál is nagyobb a város vonzáskörzetéből ide érkező gépjárműforgalom, ezért a fent említett ingyenes parkolási lehetőség erre is jó válasz, de a parkoláskor érdemes a KRESZ e témára vonatkozó szabályait is figyelembe venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában