Köszöntötték

2023.12.23. 19:37

Elnöki dicséretben részesült a nagycsaládos neszmélyi polgárőr

A vármegyékből érkezett többgyermekes polgárőröket és családjukat köszöntötték az OPSZ karácsonyi ünnepségén, a Készenléti Rendőrségen.

Kemma.hu

Kapu Tibor és családja

Forrás: opsz.hu

Fotó: Posztos Csaba

Hagyomány, hogy a polgárőrség központi karácsonyi ünnepségén a többgyermekes polgárőröket és családjukat köszöntik - írta az opsz.hu. Idén sem volt ez másként, ezért már reggel gyermekzsivajjal telt meg a Készenléti Rendőrség nagy tanácsterme, hiszen ez a délelőtt elsősorban nekik, róluk szólt. Komárom-Esztergom vármegyéből Kapu Tibort, a Neszmélyi Polgárőr Egyesület tagját, feleségét és gyermekeit, Kolen Gyulát, Miát és Kiarát hívták meg az eseményre. A dunaalmási férfi elnöki dicséretben és jutalomban is részesült.

Köszöntőjében az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke az elmúlt esztendőt értékelve kijelentette, a polgárőrség sikeres évet zárt. 

– Idén három fontos feladat elvégzését kértünk a polgárőröktől. Az egyik ilyen az alapfeladatunk, az aktív közterületi járőrszolgálat, a másik a határszolgálat volt, ami idén is rendkívüli eredményeket hozott, hiszen több mint 10 ezer illegális határsértőt fogtak el a polgárőrök, amiért elismerés jár elsősorban a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád vármegyei polgárőröknek – mondta dr. Túrós András, majd hozzátette, a harmadik feladat a gondoskodás, az idős és szociálisan rászoruló emberek segítése volt. 

Az elnök kiemelte, hogy 2023-ban a polgárőrség szervezeti élete is változott, hiszen 35 új egyesület alakult és 2000-en kérték felvételélüket a szövetség soraiba. Ez azt bizonyítja, hogy a polgárőrség utánpótlása biztosítva van – tette hozzá az elnök, aki nagyra értékelte, hogy Magyarország Kormánya biztosította a működéshez szükséges forrásokat.

– A mostani költségvetési tárgyalások is azt mutatják, hogy optimistán tekinthetünk a 2024-es évre – mondta dr. Túrós András, aki ezzel a jó hírrel kívánt áldott ünnepeket minden polgárőr családnak.

Dr. Tarcsa Csaba r. vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka pohárköszöntőjében kollégaként üdvözölte a polgárőröket és családtagjaikat, akiknek a támogatása nélkül nem tudnák ellátni önkéntesen végzett feladataikat. 

– Önök valóban a köz érdekében végzik feladataikat és ezzel óriási segítséget nyújtanak a rendvédelmi szerveknek – hangsúlyozta a parancsnok, aki végül sok erőt és kitartást kívánt az új évre minden polgárőrnek. Az elismerések és ajándékok átadását követően Misi bohóc zenés műsorral szórakoztatta a gyerekeket, akik a kezdeti megilletődés után önfeledten adták át magukat a vicces játékoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában