Advent

2023.12.03. 20:52

Elkezdődött a Lelkünk melege esztergomi tűzifa akció

A Főszékesegyházi Plébánia és a velük együttműködő civilek idén is megtartják a Lelkünk melege adventi sorozatot, melynek lényege, hogy a rászoruló családoknak gyűjtenek tűzifára, az akciónak pedig minden vasárnap este 6-kor egy műsoros áhítattal adnak nyomatékot.

Kemma.hu

Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus lelkész Jézus üdvözítő irgalmáról beszélt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A bazilika előtt felállított, mintegy tíz méter átmérőjű, tűzifából készült koszorúnál december 3-án, advent első vasárnapján a sort nyitó evangélikus egyház lelkésze hirdette Isten igéjét. Mellette a papi szeminárium tagjaiból alakult kamarakórus énekét, illetve Horányi László szavalatát és acapelláját hallhatta a Szent István téren összegyűlt közönség. Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus lelkész prédikációjában kifejtette, hogy a karácsonykor megszülető Jézus a megtestesült irgalom, az az irgalom, amely bennünket embereket üdvözít. 

A lelkész hozzátette: „Közénk jött, értünk jött Jézus, hogy hazavigyen, nem mással, mint üdvözítő irgalmával.” A liturgikus rész végén a lelkész meggyújtotta a tűzifakoszorú egyik jelképes gyertyaágát. A folytatásban Horányi László lépett a mikrofonhoz, aki Jantyik Zsolt Fohász című szövegét mondta, illetve az Isten komédiása című zenés darabból énekelt egy dalt. 

A zárásban Török Csaba, a kezdeményező Főszékesegyházi Plébánia vezetője beszélt, aki egyebek mellett megköszönte a civil szervezőknek, tűzifakoszorú alapanyaga szállítóinak a szervezői, előkészítői munkát, illetve felhívta a figyelmet, – mint mondta az egyik adományozó vörösbort is adott – hogy forró teával és forralt borral várják a rendezvény után a megjelent közönséget az adventi koszorú melletti standnál.

Ismét tűzifából készült adventi koszorú áll a bazilika előtt
Ismét tűzifából készült adventi koszorú áll a bazilika előtt
Fotó: Pöltl Zoltán / Forrás: 24 Óra

Ezúttal is továbbítjuk a bazilika plébániájának „szolgálati közleményét”, mellyel adakozókat buzdítanak a rászoruló családok megsegítésére a Lélek melege akció keretében. A tűzifára történő gyűjtésnél a Esztergom Vár Főszékesegyházi Plébánia 10918001-00000112-39230016 bankszámlára lehet pénzt utalni „Tűzifa - Lelkünk melege” közleménnyel, illetve készpénz befizetésre is van mód, a plébánia irodáján vagy a sekrestyében. Amennyiben valaki egyéb módon (pl. munka, szállítás, szervezés, süti sütés, stb.) tudja segíteni kezdeményezést, a 06-30/210-8580-as telefon-számon kaphat részletes tájékoztatót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában