Gyászhír

2023.12.31. 15:21

Egykori matematika tanárát és igazgatóhelyettesét gyászolja a tatabányai Mikes

Nagy István a Mikes – a Tatabányai SZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium – pedagógusa volt. A pályáját az egykori tatabányai II. Számú Dózsakerti Általános Iskolában kezdte 1977-ben.

Kemma.hu

A Tatabányai SZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium közösségi oldalán közölte a szomorú hírt: elhunyt egykori pedagógusuk és igazgatóhelyettesük, Nagy István. A pedagógus a tatabányai II. Számú Dózsakerti Általános Iskolában is tanított.

Mint írták, Nagy István 1985-től dolgozott a Mikesben – az akkori Dolgozók Gimnáziumában. Az intézmény valamennyi iskolatípusában és valamennyi tagozatán – nappalin, estin és levelezőn is – tanított matematikát, 1988-tól pedig vezetői feladatokat  látott el igazgatóhelyettesként, egészem 2007-es nyugdíjba vonulásáig.

Igazi vezető volt. Segített önzetlenül; tekintete, személye betöltötte a teret maga körül, nagyon betöltötte. (...) Igazi pedagógus volt. Tanított, felkészített: nagy jellem volt. … ha órára ment, fehér köpenybe bújt; hóna alá vette a fakörzőt, a favonalzókat; kréta kandikált ki a köpenyzsebéből; a zöld és a sárga matematika példagyűjtemény is ott volt az egyik kezében. Igazi csapatjátékos volt: „nagyistvános” humora; gyakran idézett mondatai még ma is ott vannak a tanári szobában, a helyettesi irodában, egy-egy tanteremben.

– írták róla a tőle búcsúzók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában