III. helyezés

2023.12.11. 11:14

Dobogós lett a Vértes fotósa az ország egyik legrangosabb sportfotó-pályázatán

Az Ezüstgerely Művészeti Pályázat több, mint 60 éve várja a sport, a testkultúra egész témavilágát felölelő alkotásokat. Jakabházy Miklós harmadik lett az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező sportfotó témájú fotópályázatán.

Kemma.hu

A tatabányai fotós III. helyezést ért el az Ezüstgerely Művészeti Pályázaton

Forrás: Maimalac/Facebok

Fotó: Jakabházy Miklós

Az Ezüstgerely Művészeti Pályázat 2023 célja, hogy olyan fotó és videó alkotások létrejöttét ösztönözze, amelyek az atlétika, a sportok királynője kiemelkedő pillanatait mutatják be: a sportban az életet, az életben a sportot. A pályázat kiírója olyan fotókat és videókat vár, amelyek az atlétikát versenyszerűen, vagy szabadidős tevékenységként művelő embereket ábrázolnak a sport meghatározó pillanataiban.

Pont beleillik a kiírásba a képem

– fogalmaz a Maimalac Facebook-oldalán Jakabházy Miklós a beszámolójában.

A zsűri tagjai között a MOME oktatói, neves fotóművészek, a sportújságírás prominensei mellett ott szerepelt Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok is. Mint a sorokból kiolvasható, a fotós nem igazán hitt a siker lehetőségében, ám végül, 25 perccel a nevezési határidő előtt, úgy döntött, hogy ad magának egy esélyt, és beküldi a fotót, s vele pályázatát.

Szerencsére, hiszen a képpel Jakabházy Miklós végül a III. díjat vehette át a fővárosban a vele járó 200 ezer forintot jelképező táblával együtt. 

Ezüstgerely. Elmosolyodom. Harmadik lettem az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező sportfotó témájú fotópályázatán

– zárta a posztját a Vértes és a Fényes tanösvény fotósa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában