Jó móka, tanulással

2023.12.09. 09:09

Bezárják a diákokat a tatabányai levéltárba - a szabadulószobákban játszva okosodhatnak

Az elmúlt időszakban az iskolák körében már nagy népszerűségre tett szert a Tatabánya Megyei Jogú Város Levéltárban ingyenesen elérhető új program, a szabadulószoba.

Kemma.hu

Az első teszt játékot a Tatabányai 4x4 Terepjárós Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak segítségével sikerült tökéletesíteni

Forrás: Beküldött

A játékot kifejezetten osztályok részére alakították ki, főként azzal a céllal, hogy felkeltsék a diákok érdeklődését a levéltárak iránt. A feladatok során a levéltárban felmerülő leggyakoribb feladatokat ismerhetik meg és próbálhatják ki a gyerekek, fiatalok – adta hírül a tatabányai intézmény.

Egy játék körülbelül 45 perces lesz, a végén pedig a szervezők mindig átbeszélik majd a résztvevőkkel az elvégzett feladatokat. A felmerülő kérdésekre is válaszoknak, és természetesen családfakutatásra is adnak lehetőséget Az érdeklődő diákok pedig akár az iskolai közösségi szolgálatot is elvégezhetik itt.  

Az elmúlt hétvégén egy újabb szabadulószobával debütáltak, melynek a Nyomozás a levéltárban nevet adták. Az első, teszt játékot a Tatabányai 4x4 Terepjárós Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak segítségével sikerült tökéletesíteni.

A szabadulószobára előzetes egyeztetés alapján lehet jelentkezni minimum 6 és maximum 18 fővel. A játékra 60 perc áll rendelkezésre.
További információ: +36 34 / 324 310 , +36 20 / 280 0431. 
E-mail: [email protected], [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában