Komárom

2023.12.27. 09:00

Az olasz tulajdonos magyarul mondta: Mindenki ötös!

A Komáromi Jókai Mór Gimnázium 12. A és C osztályos diákjai arról számoltak be a tanintézet Facebook-oldalán, hogy Biczó Beatrix tanárnővel Győrben jártak a Dolce Vita Ètterem és Pizzériában, ahol szituációs feladatot kellett megoldanunk, vagyis a pizzéria olasz tulajdonosánál kellett megrendelnünk olaszul az ebédüket: italt, előételt és a főételt. A feladatot jól megoldották, hisz mindenki azt kapta, amit rendelt.

A diákok az ebéd elfogyasztása után egyenként elmondták az olasz tulajdonosnak, hogy mit fogyasztottak, és hogy mennyire ízlett a felszolgált olasz fogás. Signor Daniele a búcsúzáskor elmondta, hogy ügyesek voltak a tanulók, majd nagy meglepetésükre megszólalt magyarul, és azt mondta, hogy "Mindenki ötös".

A diákok Győrben még megnézték a karácsonyi vásárt is, ahol még kisebb ajándékokat is vásároltak, majd olasz élményekben gazdagon, vonattal tértünk vissza Komáromba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában