Adventi gyertyagyújtás

2023.12.08. 11:57

Átadták az emlékművet, amely Környe nevezetes eseményeit hirdeti

Zsúfolásig megtelt a környei óvodatér advent első vasárnapján. Az első gyertyagyújtás alkalmával ünnepi program várta a látogatókat, s átadtak egy emlékművet, amely Környe nevezetes eseményeit hirdeti.

Kemma.hu

Beke László polgármester gyújtotta meg az első gyertyát

Forrás: kornye.hu

A katolikus plébánia, a református gyülekezet és az önkormányzat nevében Beke László polgármester köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: jelképesen ma este meggyúlnak az ünnepi fények, melyek karácsonyt, a megváltó születésének ünnepét, az arra való felkészülést teszik szebbé. 

– A fontos időpontok egyben a számadásnak helyt adó napok is – mondta. - Ilyenkor visszatekintünk az elmúlt időszakra, számba vesszük eredményeinket - fogalmazott, jelképesen a téren adva át az M. Nagy József tervezésében és az Eck-Fa Kft. kivitelezésében elkészített, a polgármesteri hivatal udvarán található fa emlékművet, amely röviden hirdeti a több száz éves „Környei Krónika” kiemelkedő fejezeteit. Köztük a legújabbat: 2020-ban Európai Falumegújítási Díj Arany fokozatát vehette át a falu. 

– Mindez az itt élő és dolgozó embereknek köszönhető. Ez településünk eddigi legnagyobb elismerése, amely minden környeit, és mindenkit megillet, aki tesz a faluért – fogalmazott, s egyben köszönetét fejezte ki azoknak, akik segítettek, hogy Környe idén is méltó módon, feldíszítve ünnepelhesse az adventet.

Visnyei László plébános Szent Márk evangélista evangéliumát és annak legfontosabb mondatát idézte. 
– Legyetek éberek! Ez az egyik adventi feladatunk mostanság, hogy gyűjtsük a jó cselekedeteket – hangzott el az atyától.

A téren a hideg ellenére folyamatosan gyarapodott a közös karácsonyt várók száma, akik számára az advent, az ünnep varázslatos, meghitt hangulatát idézte műsorával a Kisfaludy Mihály Általános Iskola énekkara, a Német Nemzetiségi Dalkör Környe, a Vackor Óvoda és Bölcsőde Kamarakórusa, a Környei Magyar Dalkör és a Környe Római Katolikus Plébánia kórusa.

Közben a környei kézművesek, intézmények, karitatív szervezetek is kínálták szeretettel készült portékáikat, a pogácsáért, forralt borért, ízletes teáért pedig a hidegben türelmesen, karácsonyi hangulatban gyűlt a sor.

A Télapót és manóját is népes sereg fogadta a Mikulás ház előtt, többen korábban már hallották a szarvasok patkójának dobogását, mígnem valóban megérkezett. Ezúttal is akadtak bátrabb, és kevésbé merész gyerkőcök. A gyerekek ajándéklistáit pedig gondosan lepecsételte a segítő Manó és elhelyezte a Mikulás postaládájában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában