Mikulás-kupa

2023.12.01. 21:07

Árpád vs. Bárdos: a két iskola összecsapásától dübörgött a tatabányai sportcsarnok

A Mikulás-kupáért harmincnegyedik alkalommal versengtek a csapatok.

Goletz-DeáK Viktória

Dübörgött az új multifunkcionális sportcsarnok a két tatabányai gimnázium, a Bárdos és az Árpád összecsapásán. Bár a Mikulás megváratta a közönségét, óriási volt a hangulat már az első perctől kezdve.

A pirosba és kékbe öltözött szurkolók hangosan skandálták intézményeik nevét, majd végre megérkezett a várva-várt Mikulás, hogy elindítsa a sporteseményt. Ezután a bányászhimnusztól zengett a csarnok, amit a több száz résztvevő együtt énekelt el. 

A hangulat már a tetőfokára hágott, amikor Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója üdvözölte a tömeget. Elárulta, hogy mindkettő csapatnak szurkol, hiszen egyik iskolában diákként, a másikban pedig tanárként járt. Hozzátette: azon kevesek közé tartozik, aki az első Mikulás kupán is részt vett már.

Pleier Tamás, a Bárdos, és Polyóka Tamás, az Árpád igazgatója is köszöntötte a lelátón ülőket. A kezdőrúgást pedig a hatszoros gólkirály, Marosi László rúgta. 

Utána jöhettek a pompom-lányok góltáncai, amit hatalmas ováció és taps kísért. A kupa a lányok mérkőzésével indult. A Bárdos csapata 1-0-ra nyerte az összecsapást, amit az Árpádosok nagytánca követett.

A sort a 7-8 osztályos fiúk folytatták. Küzdelmük olyannyira kiegyenlített volt, hogy a végeredmény 0-0-ás döntetlen lett. A mérkőzést a Bárdos nagytánca követte.

Majd következett a támogatók és a tanárok összecsapása. A tanítványok tanáraik nevét hangosan kiabálva szurkolták végig az ütközetet.

A mérkőzések sorát a 9-12. osztályos fiúk meccse zárta. Az első gólt az Árpád szerezte, ám a Bárdos csapata egyenlített. Ekkor egy árpádos diák lesérült, az egész csarnok aggodalommal figyelte, mi történik, a fiút az ellenfél csapatának tagjai segítették le a pályáról. A játékot innentől a Bárdos fiai uralták, a végeredmény 3-1 lett. A Bárdos nyerte az idei Mikulás-kupát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában