Ítélet

2023.12.07. 16:00

Agyba-főbe verte az ártatlan nőt agresszív élettársa: az esztergomi bíróság döntött sorsáról

A járásbíróság a férfit halmazati büntetésül 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a kapcsolati erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt  indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazta élettársát.

Az ítélettel szemben az ügyész a vádlott terhére, végrehajtandó szabadságvesztésre elítélés érdekében jelentett be fellebbezést. Az elkövető az ítélet kihirdetésén nem volt jelen, a védő az ítéletet tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi 2019. június 2-án a nőt többször fejen ütötte, ezzel neki nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott, a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

Az elkövető 2021 évben a tokodi lakóhelyükön a nőt többször megpofozta, egyszer ököllel úgy megütötte, hogy emiatt felrepedt a szája. Ezután 2021 év végétől 2022 tavaszáig szinte minden hétvégén ittas állapotban ordítozott a sértettel, szidalmazta, összetörte a berendezést, a televíziót. A férfi 2022 év márciusában megpofozta a sértettet, akinek emiatt megdagadt az arca. Az elkövető ekkor öszetörte a tányérokat, poharakat.

A férfi 2022. április 10-én poharat, borosüveget tört össze, többször ököllel arcon ütötte a nőt, akit fojtogatott. A nő megrúgta a férfit, így szabadult ki annak szorításából. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

A nő a lányától kért segítséget. A férfi ezután telefonon azzal fenyegette meg élettársa lányát, hogy ha odamegy hozzájuk, akkor megöli, leszúrja.

A férfi büntetett előéletű, őt 2015-ben a bíróság ugyancsak az élettársa sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában