Fejlesztés

2023.12.08. 18:09

60 év után újul meg a hivatal épülete Oroszlányban

Megkezdődött a polgármesteri hivatal fejlesztése Oroszlányban. Az elmúlt 60 évben nem történt felújítás az épületben. Dr. File Beáta jegyző a városi televíziónak adott interjúban elmondta, energetikai szempontból nagyon rossz az épület szerkezete. A hivatal intézményével ellentétben, a város többi közintézményében folyamatos volt a fejlesztés.

Wágner Zsanett

– Az idén a tetőszigetelés a feladat, valamint a klímarendszert is kicserélik – nyilatkozta a jegyző a felújításról, amihez csaknem 27 millió forintos önrészt adott az önkormányzat. Úgy tudjuk, csaknem 500 millió forintos pályázati forrásból fejlesztik tovább az épületet. A háromszintes, lapostetős, belsőudvaros szerkezet vegyes, vasbeton, acél, helyenként teherhordó falas, a homlokzati oldalakon függönyfalas rendszerű.

–A jövő év feladata az ablakcsere, a külső homlokzati szigetelés, és egy lift beszerelése. Tervezzük még a belső terek és az információ szolgálat felújítását is – tette hozzá dr. File Beáta, aki szerint jóval túllépik a pályázati támogatás összegét, ezért további önköltségre lesz szükség a 2026-ig tartó felújításhoz. 

A fejlesztést finanszírozó határozatot a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában