Önkéntesek

2023.12.04. 10:13

145 éves lett Süttő legpatinásabb civil szervezete

Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte a hétvégén fennállásának 145. évfordulóját a Süttői Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Hengermalom Közösségi Házban.

Walczer Patrik

Kerék István és Sári Ákos a díszparanccsal a süttői ünnepségen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az eseményen Nothartné Viszked Georgina egyesületi tag, a rendezvény moderátora köszöntötte a jelenlévőket, majd Erős Gábor ország­gyűlési képviselő méltatta az önkéntes tűzoltókat, akik szabadidejükben, hitvallásból, önzetlenül, szeretetből végzik tevékenységüket.

Czermann János polgármester szerint a helyi önkéntes tűzoltó egyesület a község legpatinásabb civil szervezete. A történelmi áttekintését követően Szakmáry Zoltán alpolgármesterrel közösen átadta az önkormányzat ajándékát Nothart Péter elnöknek és Kerék István parancsnoknak.

A rendezvényen kihirdették a 145. évforduló alkalmából meghirdetett rajzpályázat eredményét, melyre összesen 96 alkotás érkezett be. A 3–5 éves korcsoportban Szabó Luca lett az első, Sárközi Virág különdíjban részesült. A 6–10 éves korosztályban Katona Tamás, a süt­tői iskola diákja végzett az első helyen, különdíjban részesült Szabó Natasa (Süttő) és Bartos Nadin (Lábatlan).

Tóth Bertalan plébános megáldotta a Szent Flórián képével ellátott zászlót, majd Sári Ákos tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kijelentette: a hivatásosok és az önkéntesek csak együtt tudják szavatolni a vármegye biztonságát. Végül díszparancs oklevelet adott át Kerék Istvánnak, amellyel megköszönte, hogy a süttői lánglovagok is segítettek az augusztus eleji fővárosi viharkárok felszámolásában. Ezt követően átvehették Ágoston Gábornak, a Komárom-Esztergom Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnökének, valamint a héregi és a tamási önkéntes tűzoltók ajándékát is.

Végül Nothart Péter úgy fogalmazott: ezen a rendezvényen a múlt dicsősége mellett az összetartást, az elkötelezettséget és az áldozatkészséget is ünneplik. Egyben megköszönte mindazok támogatását, akik hozzájárulnak a szervezetük működéséhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában