Ajánló

2023.12.14. 19:55

13 hétvégi program 1 helyen a Bakonyaljától Dorogig: itt senki se fog unatkozni

Lássuk, milyen programok várnak december 15-17. között Komárom-Esztergom vármegyében. Válogatásunkban ezúttal 13 ajánlót hoztunk.

Kemma.hu

Kisbéren a Wass Albert Művelődési Központban jótékonysági hatha jóga óra lesz december 16-án 10 órától. Az órát egy különleges karácsonyi hangtálas meditációval zárják majd. Előzetesen be kell jelentkezni, a támogatásra szánt összeget a teremben kihelyezett adománygyűjtő dobozba lehet majd elhelyezni. A felajánlások a kisbéri  Életet az Állatoknak Egyesületet segítik majd. 

Szintén szombaton, a tatai Peron Music Clubban a Góbé és Zajnal lép fel, ötvözve a népzenét a mai muzsikával. A Góbé prímását a tataiaknak nem kell bemutatni. Rigó Márton, a zenekar prímása szó szerint hazai pályán játszik majd. Akár erre a zenei alkalomra is bemelegíthetünk szintén Tatán, a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyváróján, ami fél ötkor kezdődik. A helyszín a Tatai Református Gyülekezeti Terem lesz, itt elevenítik majd fel a karácsonyi időszak hagyományait, nagy hangsúlyt fektetve a helyi szokások bemutatására, átörökítésére. 

Ugyanezen a napon rendezi meg a Tatabányai Ebrendészeti Telep és a Segítő Kéz az Állatokért Egyesület az Állatok Karácsonyát a megyeszékhelyen. 10 órától 15 óráig várják az állatbarátokat. A kutyasétáltatás mellet, ha nem lesz túl rossz idő, a Mentor Kutyaiskola 11 órától bemutatót tart, de várható még Negre Zsuzsi arcfestése, Szivárvány Bohóc, Logan Farkas, valamint tombola, tea és zsíros kenyér is.

December 17-én a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület 10 órától sétáltató-örökbefogadó-adománygyűjtő napot tart a menhelyén. Mint írják, védenceik nagyon várják, hogy sok-sok szeretetet és törődést kapjanak, ezért cserébe pedig minden kedves látogatót szaloncukorral és apró, önkéntesek által készített ajándéktárggyal várnak, de forró tea, forralt bor és zsíros kenyér is lesz. 

Vasárnap 15:30-tól zenés áhítatra hív mindenkit az Egressy Kórus az Egressy Kamarakórussal. A Szent Kereszt templomban Havassy Bálint László plébános osztja majd meg adventi gondolatait. Közreműködnek: Soltész István Kamarazenekar, Soltész István, Prónikné Mező Judit, Hornok István, a Menner Leánykar, Varga Eszter és Komlósi Csenge.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában