Településfásítás

2023.11.03. 12:33

Vármegyeszerte több településen is ültettek fákat

A Településfásítási Programban eddig több mint 36 ezer fát ültettek el, az őszi ütemben pedig újabb 8 ezer csemete kerül ki a falvak, kistelepülések közterületeire.

Kemma.hu

Vármegyénkben is több helyen ültettek fákat a program keretében

Az agrártárca 2019-ben hirdette meg az Országfásítási Programot, a következő évben pedig elindult a Településfásítási Program. Helyszínenként 10–30 fa ültetésére 1350 település pályázott. A kezdeményezésben részt vevő 10 ezer lélekszámúnál kisebb településeken eddig mintegy 36 500 fát ültettek el. A program szeptemberben elkezdődött, harmadik ütemében 345 településen 8 ezer facsemetét ültetnek el, és a kezdeményezés jövő tavasszal is folytatódik.

Az Agrárminisztérium a minőségi fafajok ültetésével hozzá szeretne járulni a közterületek képének javításához. Nem elhanyagolható az sem, hogy az elültetett fák javítják környezetük mikroklímáját. Az Agrárminisztérium összehangolt fásítási és erdősítési programjainak célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százalékát tegyék ki a fával borított térségek. 

Mint arról már beszámoltunk, Komárom-Esztergom vármegyében is népszerű a program, az elmúlt években ennek köszönhetően többek közt Ácson, Bokodon, Kocson, Csémen, Nagyigmándon, Rédén, Vérteskethelyen, Vértessomlón és Vértesszőlősön is ültettek fákat. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában