Tömegközlekedés

2023.11.10. 16:38

Új cég szállítja az utasokat hamarosan Észak-Komáromban

December 10-től a csehországi magán vasúttársaság, a Leo Express szállítja az utasokat az Észak-Komárom–Dunaszerdahely–Pozsony vonalon. Naponta csaknem 100 járatot indít, és már megkezdte a bérletek árusítását – tájékoztatott Emil Sedlařík, a Leo Express szóvivője.

Körtvélyfáy Dina

A pozsonyi Új Szó a szlovák hírügynökségre hivatkozva írta meg, hogy az Észak-Komárom–Nagymegyer–Dunaszerdahely–Pozsony vonalon 21 szerelvény fog közlekedni, mindegyik csaknem 240 férőhelyes, ebből 140 ülőhely. A társaság közlése szerint így több lesz a férőhely csúcsidőben is, amikor Dunaszerdahely, Úszor és Pozsony között 20 percenként indulnak vonatok. 

„Örülünk, hogy egy ilyen fontos vonalon bővül a kapacitás és a járatok száma is nő. A vasúti közlekedés környezetkímélőbb, és minél többen választják a vasút kényelmét, annál kevésbé lesznek leterhelve a közutak” – jelentette ki ifj. Jozef Ráž (Smer-jelölt) közlekedési miniszter. 
A vonalon süllyesztett padlószintű, klimatizált szerelvények fognak közlekedni. „A modern, süllyesztett padlószintű, klimatizált szerelvényekben lesz wifi, WC a kerekesszékesek számára, és a kisbabák átpelenkázására szolgáló pult is” – jelentette ki Peter Köhler, a Leo Express vezérigazgatója. 

A társaság máris megkezdte a jegyek árusítását. „Marad az 5,25 eurós (körülbelül 2000 forint) jegyár a Komárom–Dunaszerdahely–Pozsony vonalon” – szögezte le Sedlařík. Emellett hetijegyet, illetve 30 és 90 napos bérletet is lehet venni. „A Leo Express érkezése alkalmából éves jegyet, úgynevezett DunajPasst is kínálunk 365 euróért, amely elsőbbségi helyválasztást, valamint a pozsonyi főállomáson levő váróterem használatát is lehetővé teszi” – tette hozzá Sedlařík. 

December 10-től a Leo Express lesz az új szolgáltató

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában