Fergeteges esemény

2023.11.08. 13:55

Tökös partival egybekötött családi napot tartottak állami gondozott fiataloknak Vértesszőlősön

Az ÁGOTA Közösség színes programmal várta Komárom-Esztergom vármegyében gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljait, nevelőszüleit. Az eseménynek a vértesszőlősi bowling adott otthont. Több mint százan látogattak el.

Kemma.hu

Kovács Anita területi igazgató is beszállt a játékba a gyermekek oldalán

Forrás: ÁGOTA Közösség

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Az ÁGOTA Közösség fontos feladatának tekinti, hogy tagjai, az állami gondoskodásban élő fiatalok, nevelőszüleik, nevelőik megtapasztalhassák az összetartozás élményét, ezért munkatársaik rendszeresen szerveznek olyan rendezvényeket, ahol ezt átélhetik.

Kovács Anita, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója az eseményen elmondta, a vármegyében már régóta szerveznek november elején programokat, legyen szó akár egy tökös buliról vagy éppen Márton napról. 

Nagy sikert aratott a buli
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Forrás: Ágota Közösség, Beküldött

– Nevelőszülős családjaink nevelt gyermekeik mellett sokszor elhozzák magukkal rokonaikat, saját gyermekeiket, unokáikat is. Itt mindannyian megtapasztalhatják, hogy ők egy igazi, összetartó közösség tagjai – mondta. Hozzátette: kiemelt céljuk az összetartozás érzésének erősítése, ezért az ilyen összejövetelekre a nevelőszülői családokon túl mindig meghívják a vármegye lakásotthonaiban élő fiatalokat, és az ott dolgozó munkatársakat is.

Megismerhessék társaikat
Komárom-Esztergom vármegyében jelenleg 195 vér szerinti családjából kiemelt gyermek él az ÁGOTA Közösség 70 nevelőszülőjénél, lakásotthonaikban pedig csaknem 80 fiatal nevelkedik. Fontosnak tartják, hogy az állami gondoskodásban élő gyermekek nevelőszülei megismerhessék azokat a társaikat, akik a vármegyében hasonló helyzetben élik a mindennapjaikat: vállalják a családjukból kiemelt gyermekek nevelését, gondozását. A náluk élő fiatalok pedig találkozhatnak sorstársaikkal, ezáltal tudják: nincsenek egyedül. 

A vértesszőlősi bowling klubban már tavaly is nagy sikert aratott a családi nap, amelynek folytatásaként idén tökös partival készültek a nevelőszülői hálózat munkatársai.

A délután fénypontja a bowlingozás volt, ám mellette számtalan társasjátékot is ki lehetett próbálni. Nagy volt az érdeklődés a csillámtetkók iránt, egy hangulatos szelfikeretben pedig néhány vicces kellék segítségével emlékezetes fotók készültek. Több család tökös süteményekkel érkezett, így finom falatokból sem volt hiány.

Néhány fiatal kreatív jelmezbe bújt, amiket a délután folyamán díjaztak is. A legszebb alkotásokat tortával ismerték el a szervezők. A 9 éves Balog Blanka is egy ötletes jelmezben érkezett a tökös partyra. 

– Boszorkapóknak öltöztem. Ennek a jelmeznek nagy részét otthon, saját magunk készítettük a többiekkel – mondta Blanka.

Több mint százan látogattak el
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Forrás: Ágota Közösség, Beküldött

A Tatabányán élő Pataki Ildikó már 15 éve nevelőszülő, jelenleg 4 gyermeket nevel. Mint mondta, amikor csak lehet, eljönnek a rendezvényekre, a fiatalok mindig izgatottan várják az ilyen találkozásokat. 

– A mindennapokban is igyekszünk megmutatni a csemetéinknek a pozitív dolgokat az életben, az élményszerzés nagyon fontos része az életünknek – mesélte a nevelőszülő.

A vértesszőlősi eseményre ellátogatott dr. Dombi Péter is. A Segítség a Gyermekekért Közösség vezetője elmondta, hosszú évek óta támogatják az ÁGOTA Közösséget, legyen szó akár élelmiszeradományról vagy eszközökről, például számítógépekről. 

– Filozófiánk alapja, hogy nem saját ötletek alapján adományozunk. Mindig azzal segítjük egy-egy közösség életét, amire ott igazán nagy igény, és szükség mutatkozik, hiszen nem az adományozó, hanem az adományozott a fontos – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában