Magyar Falu Program

2023.11.27. 12:28

Tokod, Bársonyos, Kecskéd és számos településünk példáját követhetik most mások is

Folytatódik a Magyar Falu Program, amelynek keretében Komárom-Esztergom vármegyében is számos fejlesztés valósulhatott már meg.

Kemma.hu

Új pályázati kiírás jelent meg a Magyar Falu Programban, tízmilliárd forint keretösszeggel – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. Gyopáros Alpár emlékeztetett arra, hogy 2019 óta hirdetnek meg pályázatokat a programban, amely nagyon eredményes; már több mint 33 ezer nyertes pályázat volt, ezek összértéke meghaladta a háromszázmilliárd forintot. 

Tájékoztatása szerint egyetlen kiírásban hét támogatási cél, kategória van; egy pályázó egyet választhat közülük. Lehet pályázni óvodaépületek felújítására, korszerűsítésére, férőhelybővítésére, „egyéb önkormányzati ingatlanok”, temetők infrastrukturális fejlesztésére, eszközbeszerzésre, játszótérfejlesztésre, kommunális eszközök, valamint tanya- és falubuszok beszerzésére is. 

Az elmúlt hónapokban Komárom-Esztergom vármegyében is számos fejlesztés valósulhatott meg a programnak köszönhetően. Egyebek mellett megújulhatott a császári általános iskola, megszépült a bársonyosi orvosi rendelő, vagy éppen néhány nappal ezelőtt átadhatták a megújult tokodi Szent Márton-plébániát is. Több településen szolgálati lakást is átadtak, Kecskéden például a körzeti megbízott talált ily módon otthonra családjával, Dömösön pedig a helyi óvoda vezetője vehette azt birtokba. A program sportfejlesztési célokat is szolgál, ebből sikerült a császári futballpálya öltözőépítésének bizonyos munkálataihoz külön támogatást nyerni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában