Nyugdíjasok

2023.11.19. 12:45

Szenior KI-MIT-Tudon villogtatták meg tehetségüket a nyugdíjasok tatabányai művelődési házban

A KPVDSZ Házi Szenior KI-MIT-TUD-ot szervezett. Hagyomány, hogy évente egy alkalommal bemutatják és megmutatják az intézményben működő közösségeket. Az előző évekhez hasonlóan a program házigazdája a KPVDSZ legnagyobb létszámú csoportja, a Területi Nyugdíjas Klub volt.

Kemma.hu

A díjazottak

Forrás: Facebook/KPVDSZ

A tehetségkutató programon hat csoportos és tizenhárom egyéni produkciót mutattak be. A bemutatkozók között a KPVDSZ Szenior Irodalmi Műhely tagjai, a KPVDSZ Szenior Tánccsoport, az Óvárosiak Őszikék Nyugdíjas Klub női tánccsoportja, valamint az ESZI Huba vezér úti Aranykor Nyugdíjas tánc és színjátszó csoportja működött közre. A program különleges produkciói között szerepelt a több évtizedes hagyományokkal bíró Rozmaringos Bányász Egylet férfikar több dalból álló produkciója, amelyben selmecbányai ifjúsági dalok, valamint bányászdalok szerepeltek. 

A KI-MIT-TUD programjának résztvevőit Szücsné Posztovics Ilona polgármester köszöntötte. 

A KI-MIT-TUD fellépői három fős zsűri előtt mutatták be produkcióikat. A jelenlévőket a KPVDSZ Területi Nyugdíjas Klub vezetője, Szőke Mihályné köszöntötte, a műsort vezette Somogyiné Horváth Ilona, a KPVDSZ Szenior Táncklub vezetője. 

A programon meglepetésként a Pólya György Általános Iskola Esztergomi Úti Telephelyének diákjai is bemutatkoztak. A csoportos és egyéni produkciók nagy sikert arattak, amellyel a résztvevők megerősítették és bizonyították: ennek a korosztálynak hagyományai, a tagokban rejlő tehetség mekkora értéket képvisel a városban. 

A rendezvényen több mint 50 szenior korú táncolt, szavalt, énekelt. Minden jelenlévő közreműködő gazdagabb lett egy nagyszerű élménnyel – olvasható a művelődési ház közösségi oldalán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában