Szabadban

2023.11.06. 16:00

Római romoktól a Hétforrásig túráztak a lábatlani kuckósok +fotók

A Kuckó Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, a Magyar Szabadidősport Szövetség programjához csatlakozva, gyalogló napot szervezett.

Kemma.hu

A cél az volt, hogy a természetbeni sétával is figyelmet kaphasson az egészséges életmód fontossága. A huszonnégy tagú csapat az intézmény nyergesújfalui épülete előtt találkozott az Eternit városrészi Óvoda utcában.

Az országos programot a Kuckó honismereti elemekkel bővítette, játékos keretek között kaptak információkat a résztvevők. Az első megálló a Duna nyergesi szakasza, a 10. számú főút fölé magasodó Sánc-hegy volt. Az egykori római táborhely romjai izgalmas, nagyszerű hátteret adtak a távoli múlt felidézéshez. A következő cél a felvidéki Karva, illetve Piszke, Nyerges, Bajót helytörténetével színesített gyaloglással a nyergesújfalui Búzás-hegy volt. A csapat a civilek által közelmúltban megtisztított Hétforrásnál ért célba, ahol az alkalmai csapatok honismereti kvízt tölthettek ki. A programot a Lábatlan Város Közösségi Céljaiért Alapítvány támogatta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában