Kemma.hu videó

2023.11.09. 17:30

Nehezen búcsúzott oroszlányi közönségétől az Apostol együttes +fotók, videó

Vastaps kísérte az Apostol együttes legismertebb slágereit kedd esti fellépésükön a Kölcsey színháztermében. A csaknem másfél órás telt házas koncert végén közönség és előadó közösen énekelte, hogy mennyire Nehéz a boldogságtól búcsút venni.

Wágner Zsanett

Meződi József és Németh Zoltán billentyűs

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Csaknem három hetet kellett várnia az oroszlányi közönségnek az Apostol együttes koncertjéig, miután egészségügyi okokra hivatkozva elhalasztották az október 19-re kitűzött fellépésüket. Az együttes tagjai szolnoki fellépésük alatt elkapták a Covidot, ami láz és ízérzékelés-vesztés formájában jelentkezett az együttes tagjainál. Úgy tudjuk, hogy a mai napig vannak tünetmaradványok, az énekes például továbbra is köhögéssel küszködik, de nagyon szerette volna már pótolni az elmaradt koncerteket. Így lépett kedd este a Kölcsey színpadára a négytagú formáció, az Apostol. 

Apostol 50 koncert Oroszlányban
Színültig megtelt a Kölcsey színházterme
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Felgördült a függöny. Meződi József énekes – a maga nyolcvanegy évével – most is az elmaradhatatlan fehér kalapjában lépett színpadra, Németh Zoltán billentyűs pedig a tőle megszokott módon – élvezetes humorral megtoldva – konferálta fel a dalokat a csaknem másfél órás koncerten. Két vokalista, Berecz Beáta és Demjén Noémi, kísérte az előadókat és az időutazásra jegyet foglaló koncertezőket.

Nagy taps fogadta az együttest, akik először az Ez az a tánc című slágerüket adták elő. Ahogy telt és múlt az idő, egyre jobban bemelegedett közönség. A zenekar több mint öt évtizedes munkássága során született legnépszerűbb dalaival készült erre az estre. Felcsendült a Jolly joker és a Homokvár is, de olyan örökzöldek is, mint a Búcsúzik a nyár, a Nem tudok élni nélküled, és az Eladó, kiadó most a szívem.

Meződi József kacérkodott a közönséggel, mikor megkérdezte, miért baj az, ha az erősebbik nem szeme elidőzik egy-egy bájos teremtésen. A színházteremben ülő férfiak bizonyára egyként bólogattak a következő dal hallatán: Kislány, vigyázz, a vérem nem aludt tej.... Aztán további kérdések következtek, válaszul pedig tucatnyi kéz emelkedett a magasba. A szerelmeseknek szóló dalt egy egészen új szerzemény követte, a közönség szűnni nem akaró tapssal fogadta a 2020-ban íródott dalt, a jubileumra írt Nagyi sütije dallamait.

Az 1970-ben alakult népszerű együttes egy médiafesztiválon kezdte meg karrierjét. Akkor, egy kezdetleges formáció előadott egy számot, amellyel megalapozta az együttes későbbi díjait: a Magyar Arany Érdemkeresztet és a Szenes Iván Életműdíjat is, valamint az arany- és platinalemezeket. 
Az utolsó számot vastapssal hálálta meg a közönség. Talán nem túlzás azt állítani, hogy nem volt olyan koncertező a sorok között, aki ne dúdolta volna az előadókkal: Nehéz a boldogságtól búcsút venni, ma mégis könnyen megteszem. Ha majd a másik kevésbé jó lesz, legfeljebb rád emlékezem... 

Nézzétek meg hivatalos Instagram-oldalunkon, hogyan köszöntöttek titeket, olvasónkat a koncert után:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában