Megmérettetés

2023.11.23. 17:14

Mesemondó versennyel emlékeztek Benedek Elekre a bakonyaljai iskolások

A Benedek Elek Általános Iskola november 15-én tartotta az intézmény névadójáról, Benedek Elekről elnevezett mesemondó versenyét. Meghívásukat a bakonysárkányi, a kisbéri, az ászári, a császári és a súri iskola legügyesebb kis mesemondói fogadták el.

Kemma.hu

Remekeltek a kicsik a versenyen

Forrás: Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskola/Facebook

A megnyitót követően a bakonyszombathelyi versenyt egy Benedek Elek-mese közös megnézésével, meghallgatásával kezdték. A mesét a kisbaconi iskola óvónője, Veres Ildikó mondta el, míg a felvételt Kolcza Judit kisbaconi tanítónő készítette.

Kisbacon egy kis falu Romániában, Kovászna megyében. 1859-ben ezen a településen született, majd 1929-ben itt hunyt el a „nagy mesemondó”. Az előadás segítségével a mesék földjén, az író szülőfalujában érezhették magukat.

A három korcsoportban induló versenyzők színvonalas előadással készültek. Az első és második osztályosok között a bakonysárkányi Kiss Gréta és a kisbéri Pintér Mira lettek az első helyezettek. Az ászári Kendi Sára és a bakonyszombathelyi Szmulai Csenge a másodikok, míg a harmadik helyen az ászári Horváth Mátyás és a bakonysárkányi Micskó Vivien végeztek.

A harmadik-negyedik osztályosok közül a kisbéri Magyar Zara került ki győztesként, a súri Nagy Léna és a bakonysárkányi Buda Szofia másodikok, míg a szintén bakonysárkányi Varga Liza a harmadik helyen végzett. Az ötödikesek és hatodikosok korcsoportjában a kisbéri Bajcsai Áfra lett az első, a bakonysárkányi Pekács Melánia a második, míg az ászári Ligeti Fruzsina és a bakonysárkányi Nyári Amanda pedig a harmadikok lettek. 

Az ászári diákokat Hullámné Sarus Mónika, Metzger Márta és Pintér Zsuzsanna pedagógusok készítették fel. A Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskolát hat tanuló képviselte, és mind a hatan dobogóra álltak. A gyerekeket Szőke Ágnes, Malcsik Józsefné, Iván Árpád Krisztiánné, Szroghné Patvaros Zsuzsanna és Vecseiné Trosztmér Tímea pedagógusok készítették fel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában